Ett välfyllt Olympia i Helsingborg bjuder in till match mot Brage. En speciell match för HIF:s nye huvudtränare. Här är mitt speltips.

Gefle - Helsingborg 2-3

Joelsson - Örn, Birkfeldt, Nilsson, Westerlund - Kjellnäs, Gigovic - Loeper, Acquah, Silva Rasmussen - Silverholt

Brage - Varberg 1-0

Frodig - Weilid, Zetterström, Ågren, Redenstrand - Jonsson, Sletsjoe, Stensson, Tot Wikström - Camoes, Appiah Nyarko

Kleber Saarenpää var Brages tränare i många år innan han inför den här säsongen valde att testa på något nytt och skriva på för Helsingborgs IF. Klart att det lockar att ta en storklubb, samtidigt är det kvalitetsmässigt inte så värst stor skillnad mellan lagen.
Men det HIF får med Kleber är hög kravställning på hårt jobb kollektivt och en kravställan i träning som jag tror det här laget verkligen behöver. HIF kommer vara mycket stabilare i år och man har en rätt spännande trupp. Det är ett ungt lag med många spelare som kommer behöva lite tid för att lära sig prestera på den här nivån, men så länge HIF inte drar på sig för många skador på nyckelspelare så kommer de kunna göra det tror jag.
Just nu ser det förhållandevis bra ut med den biten och självförtroendet är gott efter premiärsegern mot Gefle med 3-2. Man såg betydelsen efter slutsignalen när hela laget snabbt sprang ut till bortasektionen och firade.

Tufft och jämnt?

Brage é lage brukar de säga i Borlänge. Och det är faktiskt ett riktigt bra lag. Ett lag som påminner mycket om fjolårets trupp, som tappat viktige Hellberg, men lyckats ersätta honom med andra namn och egenskaper. Ett lag som trots tränarbytet ser lika stabilt ut och som jag tror kommer kunna hota lite i toppen även om Degerfors och Öster är förhandsfavoriterna till uppflyttning.
I premiären slog man Varberg med 1-0 i en jämn tillställning. Och här tror jag att man kommer vara mycket nöjt med ett kryss från en tuff bortamatch. Därför är jag lite inne på att det kommer bli en ganska disciplinerad matchplan från båda klubbarna här. Man fick sin trepoängare i första omgången och behöver inte känna någon djup inneboende stress inför det här mötet. Jag tror båda lagen tar ett kryss på förhand. Sedan är det två lag vars anfallsuppsättning kanske inte tillhör seriens mest effektiva om man tittar på försäsong och fjolår.
I HIF är det mycket som hänger på Silverholt och den mest kliniske i Brage är Appiah Nyarko.

SPELTIPS
Jag spelar under 2.5 mål till 1.85 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip