Speltips: Doncaster vinna matchen @ 1,80 - bet365 -

Landslagsuppehållet är över men de stora ligorna kickar igång först på fredag så vi får hålla till godo med lite League 2 fotboll från England under torsdagskvällen. Harrogate och Doncaster är lagen som ska bjuda på underhållningen.

Harrogate slutade i mitten av League 2 förra säsongen. 17-12-17 gav 63 poäng och det var sju ifrån play-off plats. Matchades mot tuffa motståndare under försäsongen och det märktes på resultaten.

Huddersfield 2-3, Leeds 0-3, Sheffield United 1-4, Lincoln 0-4, Middlesbrough 0-0 och Darlington 0-0, så fyra förluster och två kryss gick man in i säsongen med. Även om de flesta av lagen var från högre serier så är det ändå oroväckande att Harrogate blev mållösa i fyra av sex matcher.

Problemet med målskyttet har fortsatt och "Sulphurites" som laget kallas kommer till dagens drabbning med noll mål framåt i de tre senaste matcherna om vi räknar in 0-5 förlusten mot Preston i EFL-cup.

Gamle Jack Muldoon (35) har passerat bäst-före datum och Josh March gjorde bara 1 mål på 29 matcher förra säsongen så det finns inte så mycket alternativ än att köra vidare med anfallsparet James Daly & Samuel Folarin för manager Simon Weaver.

Saknade senast Matty Daly som normalt är den som ska vara playmaker bakom forwardsduon och han kommer vara borta omkring 5 veckor pga skada, brottartungt tapp då man redan hade en annan viktig mittfältare, George Thomson, borta sedan tidigare. Tur i oturen att nyförvärvet Stephen Duke-McKenna är tillgänglig efter landskampsspel med Guyana.

Ellis Taylor (m, Sunderland) och Jasper Moon (b, Burton, lån) är övriga som plockades in under sommaren. Rodney McDonald (b, Notts County) och Abraham Odoh (m, Peterbororugh) har lämnat klubben inför denna säsong.

En Sharp Molyneux fixar bortaseger?

Doncaster hade en bra säsong i fjol. Stod för en makalös vår med tio raka segrar innan det blev kryss i sista matchen mot Gillingham. Räckte ändå till att hålla Barrow bakom sig och få slutplacering fem i serien.

Första play-off mötet med Crewe slutade i dur. 2-0 vinst på bortaplan och mycket goda chanser inför hemmamötet. Fick dock snabbt två bollar i baken i returmötet och sedan var det mest ställningskrig i andra halvlek. Inga mål i förlängningen så straffar fick avgöra och där pallade Lincoln-lånet Hakeeb Adelakun inte trycket utan drog sin elvametersspark rakt på keepern och uppflyttningsdrömmen försvann.

Nu finns inte Adelakun kvar i laget och inte heller målis Thimothee Lo-Tutala som vaktade buren. Tommy Rowe, Harrison Biggins, Jon Taylor, George Miller och Caolan Lavery är några andra som lämnat Doncaster under sommaren. Har dock inte varit sena att ersätta dem med nya lån och kontraktlösa spelare. Harry Clifton (m, Grimsby), Jordan Gibson (a, Carlisle), Ephraim Yeboah (a, Bristol City), Brandon Flemming (b Hull, lån) och gamle Billy Sharp (a, Hull) är alla nya namn tillsammans med målis Teddy Sharman-Lowe som man lånat in från Chelsea.

Hur har det då gått med alla nyförvärv? Bra skulle jag säga då Dons leder serien och har vunnit fyra av fem matcher. Billy är fortfarande rätt "sharp" när det gäller målskytte på den här nivån och Luke Molyneux har startat ligasäsongen strålande med fyra mål på fem matcher. Räknar med att Rovers kommer finnas med i uppflyttningsstriden genom hela säsongen medan Harrogate troligen åter blir ett mittlag.

Skador hos bortalaget på försvararna Richard Wood & James Maxwell. Även sena tester på Tom Nixon och Ben Close som också är defensivt inriktade spelare. Tycker ändå att Doncasters offensiv bör vara tillräckligt bra för att kunna bärga tre poäng trots bortaplan.

Spelet som testas är raka tvåan som huvudspel och bonusspelet denna gång blir på Luke Molyneux där vi får 3,25 ( bet365 ) på att han gör mål, 1,53 ( bet365 ) att han träffar mål en gång och 3,50 ( bet365 ) att han träffar mål två gånger eller fler. Har han en bra dag på jobbet så kan samtliga spel sitta, jobba Molyneux!

This is the stats tab
This is the post tip