Hammarby:

Lottades i en supertuff grupp med regerande mästarna Barcelona och engelska topplaget Manchester City. Hammarby – som kan ägna fullt fokus mot Champions League efter att titelförsvaret i Damallsvenskan redan är över, där Rosengård redan bärgat titeln efter en mycket imponerande säsong – inleder dock mot ett lag man bör ha goda möjligheter mot i form av österrikiska SKN Sankt Pölten.

Hammarby är trea i Damallsvenskan – 17 poäng bakom klara vinnarna Rosengård – och kommer senaste från en 0-0-match borta mot Linköping i fredags. Det krysset följde en svit med fem segrar på sju matcher i alla turneringar, inklusive segern i dubbelmötet mot Benfica i Champions League-kvalet där den portugisiska storklubben besegrades med sammanlagt 3-2 efter ett sent avgörande från sommarnyförvärvet Cathinka Tandberg, som varit bra i Hammarbytröjan.

Senast mot Linköping saknades Anna Jösendal, Lotta Ökvist och Klara Folkesson.

St. Pölten:

SKN St. Pölten har dominerat österrikisk fotboll de senaste åren och har vunnit fyra ligatitlar i följd. I fjol vann man med tio poängs marginal ner till First Wien och även den här säsongen återfinns St. Pölten i topp med fem segrar och ett kryss, med målskillnaden 21-1, så här långt. De inhemska framgångarna i all ära, men i Champions League-sammanhang har det varit desto tyngre för österrikiskorna.

St. Pölten spelade CL-gruppspel även i fjol och kom sist i en grupp med Lyon, Brann och Slavia Prag. St. Pölten förlorade fem av sex matcher, noterades för målskillnaden 2-14, och tog sin enda poäng via 0-0 hemma mot nästjumbon Slavia. De österrikiska mästarna har kvalat sig till gruppspelet genom att ha besegrat azeriska Neftchi Baku, albanska Vllaznia och ZNK Mura från Slovenien. Det lär bli desto tuffare motstånd här i gruppspelet.

Österrikarna är Hammarbys chans till poäng

Hammarby hamnade i en tuff grupp, men bör åtminstone ha goda chanser att inkassera sex pinnar mot österrikiska mästarna St. Pölten här i klubbens Champions League-debut. St. Pölten hade det riktigt tufft i gruppspelet i fjol, och lär få tufft att hänga med även i år. På hemmaplan ska Hammarby gälla som favorit och Hammarby -1.5 finns till 1,86 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip