Speltips: Hammarby vinner andra halvlek till 1.93 hos nya Expekt
___________


Omgången avrundas med Hammarby - IFK Norrköping, toppen mot botten där viktiga poäng står på spel och där Hammarby fått resultaten med sig i de andra matcherna i toppen. Hemmalaget har verkligen gjort en fin säsong hittills och Kim Hellberg har snabbt fått ut potentialen trots en så ung trupp. Nu ser man plötsligt stabilare ut och har satt defensiven. Bättre har det också sett ut för gästande IFK Norrköping men där resultaten blivit något steg tillbaka sett till formen man hade. 


Hammarby
Senaste match: IFK Göteborg - Hammarby 0 - 1
xG: 0.29 - 1.26
Skott/skott på mål: 6/0 - 18/5
Possession(%): 37 - 63
Hörnor: 3 - 7
Tycker Hammarby visar från start att man kontrollerar matchen med individuell spets och ett betydligt högre tempo. Blåvitt fick mest slå ifrån sig bollen. Det hela såg dock ut att sluta mållöst men ett rött kort och mycket avbrott gav Hammarby den tiden de behövde för att avgöra i matchminut 101 via Jusef Erabi. 


Norrköping
Senaste match: IFK Norrköping - Häcken 3 - 3
xG: 1.03 - 2.16
Skott/skott på mål: 10/5 - 20/7
Possession(%): 37 - 63 
Hörnor: 2 - 7
Som förväntat blev det mycket målchanser i en öppen matchbild där lagen kom snabbt till straffområdena. Totte Nyman visar klassen när han två gånger ser till att Peking går upp i ledning. Häcken lyckas dock vända på matchen och leder in på övertid där Mistrati kvitterar i 95:e. Mental styrka men å andra sidan svagt tappa två ledningar. 



Stora avbräck hos båda lagen - truppbredden gör skillnaden?

Hammarby:
- Shaquille Pinas (avstängd), Bazoumana Touré (avstängd), Hampus Skoglund (tveksam efter hjärnskakning), Ibrahima Fofana (osäker till spel efter skada), Mads Fenger (osäker), Dennis Collander (osäker) 


IFK Norrköping:
- Arnór Traustason (osäker till spel), Max Watson (avstängd)
- Ismet Lushaku, borta 1-3 månader.
Sedan tidigare långtidsskada på Isak Ssewankambo, Jacob Ortmark.


Hammarby kommer till matchen med tre hållna nollor i rad, däremot har inte hemmaspelet varit helt optimalt på sistone och det har blivit många onödiga poängtapp. Nu möter man återigen ett lag som kommer att ligga lågt och bara ligga och lura på omställningar. Inte en helt enkel matchbild men fortsätter man vara stabila i defensiven så skiljer det sig minst en klass här, förutom Totte Nyman som visar en otrolig form just nu och där får Hammarby se upp. Det lär bli tillknäppt från minut ett där Norrköping fortsätter släppa till få målchanser, det har också Andreas Alm varit inne på att de släpper till mycket färre målchanser men likväl är effektiviteten hos motståndet extrem. Sedan vad det beror på är svårare att svara på men nånstans handlar det om att offra allt vad man har för att freda sitt eget mål och den desperationen kanske inte har funnits. Det är också mycket oerfarenhet i truppen och svårare att stänga ner matchbilder utan det blir ofta öppet in i det sista. Det kommer att bli tufft på Tele2 Arena mot ett lag med sådan individuell skicklighet och speed, tror att Peking hänger med i första halvlek men därefter räcker man inte riktigt till och tröttnar mot ett starkare Hammarby. Hemmalaget vinner andra halvlek till 1.93 hos nya Expekt lockar här då Peking aldrig kommer orka spela så lågt under 90 minuter. Dessutom är Pekings avbräck något tyngre även om Pinas och Toure framförallt är riktiga avbräck som varit riktigt bra men det finns en annan typ av bredd hos hemmalaget trots så många spelare på skadelistan. 


Speltips: Hammarby vinner andra halvlek till 1.93 hos nya Expekt

This is the stats tab
This is the post tip