Speltips: Hammarby vinner första halvlek till 1.85 hos Betsson

_____________________________

Äntligen dags för match igen tänker nog Hammarby som verkligen verkligen måste revanschera sig efter att ha gått bort sig fullständigt taktiskt i derbyt. Nu blir det en match där det bara handlar om att gå ut med en ny energi och ösa på framåt mot seriens spelmässigt svagaste (?) lag. Visserligen har Halmstad höjt sig något under Johan Lindholm men det ska ändå mycket till för att klara sig kvar när de har Hammarby, Sirius, Häcken, Djurgården och AIK att spela emot härnäst. Nu handlar det om att spela smart och ”grisa” till sig en seger vilket man inte har gjort på nio omgångar. 


Hammarby
Senaste match: AIK - Hammarby 1 - 0
xG: 1.48 - 0.18
Skott/skott på mål: 11/4 - 5/1
Possession(%): 48 - 52
Hörnor: 5 - 2
Ett derby som Bajen bara vill glömma. Kim Hellberg såg sig ha en taktiskt utstuderad idé hur man skulle ta sig an matchen, däremot låg AIK ett steg före och pressade högt mot ett Hammarby där det är förbjudet att slå långt. Hela första halvlek var det AIK för hela slanten, sedan ändrade Hammarby om i halvtid för att spela bättre i andra utan att skapa några målchanser. Avgörandet för hemmalaget kommer med två minuter kvar efter ett svagt försvarsspel. 


Halmstad
Senaste match: Halmstad - IFK Norrköping 0 - 0
xG: 1.11 - 0.33
Skott/skott på mål: 13/1 - 10/3
Possession(%): 43 - 57
Hörnor: 6 - 7
 Passande match för Halmstad att få möta ett svagt Peking som kommer till Örjans Vall med flera avbräck och ett spel som varit väldigt upp och ner. Det kändes att Halmstad verkligen trodde på tre poäng här och man var också närmast där nya Agnero verkligen ser het ut. Nu spräckte man inte nollan denna gång, å andra sidan lyckades laget agera stabilt defensivt och släppte inte till någonting. 

Läget hos Hammarby?
- Simon Strand är avstängd efter två gula kort vid slutsignal i derbyt.
- Mads Fenger är påväg tillbaka efter skada. 


Läget hos Halmstad?
- Marcus Olsson är avstängd. Utöver det inget nytt kring långtidsskadorna.


Hammarby kopplar greppet redan i första halvlek

Ett hemmalag som sålt över 27.000 biljetter till lördagsmatchen kommer givetvis ösa på från start. Med derbyt i ryggen finns mycket missnöje där både spelarna och Kim Hellberg vill visa supportrarna vilka man egentligen är. Innan derbyt hade laget faktiskt inte förlorat på 10 matcher och det är inget snack om saken att lagen kommer vara med in i det sista i kampen om topp 3 - men då måste man vinna en sådan här match. För Halmstads del handlar det om att vara med i matchen så länge som möjligt och man kommer säkerligen gå ut med ett 5-4-1 där Agnero får försöka på egen hand. Tror inte laget kommer att vara beredda på den anstormning och tryck som Hammarby kommer att skapa och hemmalaget har flera spelare som kan göra sin gubbe mot ett lägre försvar, se bara till vänsterkanten med Pinas och Toure där det kommer att bli åka av. Det är inget snack om att Hammarby vinner denna match och kommer att ösa på från start med supportrarna i ryggen. Det är klasskillnad på lagens trupper och nu handlar det om att visa effektivitet i de målchanser man bjuds på. Halvtidsspelet testas här till 1.85.


Speltips: Hammarby vinner första halvlek till 1.85 hos Betsson

This is the stats tab
This is the post tip