Otroligt viktig match i Damallsvenskans toppstrid, där FC Rosengård fortsatt går som tåget med 15 segrar på lika många försök, vilket ger hela nio poängs försprång till jagande Hammarby och BK Häcken, båda på 36 poäng, som alltså möts nu under onsdagen. Förlust i toppmötet innebär högst troligt att guldstriden är över för det laget.

Hammarby återvände från sommaruppehållet med en 3-0-seger hemma mot Linköping. Spelmässigt var det inte överdrivet imponerande, men Hammarby gör jobbet och vinner ändå komfortabelt efter mål från Emelie Joramo, Smilla Valllotto och Cathinka Tandberg, där den sistnämnda anlände nyligen från just Linköping.

För Häckens del blir det här första matchen sedan 7-0-segern mot Trelleborg i början av juli, och det har hänt en hel del sedan dess då Häcken sålt Anna Sandberg till Manchester United för ett damallsvenskt transferrekord samt storstjärnan Rosa Kafaji, som lämnat för Arsenal. Två oerhört tunga tapp för Mak Lind, som även blivit av med Aisha Masaka till Brighton & Hove Albion. Det har dock inte enbart varit negativa rubriker och nyckelspelare som lämnat under en intensiv Häckensommar, där viktiga Anna Anvegård förlängt kontraktet och man dessutom värvat Tabby Tindell, Paulina Nyström, Emma Östlund och Alva Selerud. Under måndagen blev även Hikaru Kitagawa från Inac Kobe Leonessa, som lär ersätta Sandberg i ytterbackspositionen, klarDet ska bli väldigt intressant att se hur truppförändringarna påverkar Häckens slagkraft under hösten, men det är oavsett ett par nya bitar som behöver falla på plats.

Hammarby har inte haft en lika intensiv silly season. Förutom Tandberg från LFC har Suzu Amano och Asato Miyagawa värvats, samtidigt som man tappat Katrina Guillou och Julia Roddar.

Viktigt – men ovisst toppmöte

BK Häcken vann förra mötet lagen emellan med 2-0 i slutet av maj. Nu är det dock ett vitt skilt Häcken efter den transferintensiva sommaren och det är svårt att veta var vi har Mak Linds lag inför den damallsvenska återstarten, vilket gör att jag tycker Hammarbys favoritskap på hemmaplan, med en match i benen till skillnad från gästerna, i det här mötet känns rimligt. Tveklöst är i alla fall att det här toppmötet är av yttersta vikt om något av dessa lag ska hysa några som helst förhoppningar om att sätta press på serieledande FC Rosengård i guldstriden. Jag trodde det skulle bli målsnålt i våras – vilket det också blev – men nu måste båda lagen blåsa på och gå för segern om det ska bli någon rolig höst. Det borde tala för en lite mer öppen matchbild. Över 2.5 mål finns till 1,95 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip