Blåvitt reser upp till Stockholm för Bajen borta. 
Mitt speltips: Bazoumana Toure att göra mål i matchen. Expekt

Några andra bolag har följande odds på samma spel:
bet365 har 4.0
Betsson har 3.60

5.60 lockar betydligt mer och vi får högre odds på att Toure ska göra mål än på spelare som Madjed, Oskar Johansson och Djukanovic (troligtvis bänk från start). 

Ivorianen Toure kom in i laget under slutet av vårsäsongen och imponerade stort. Bara spelat 388 minuter (fem starter och två inhopp) och har hunnit göra två mål på den begränsade speltiden. Tycker även att han imponerat stort med sin snabbhet och det är tydligt att det här är en kommande storförsäljning. Kommer till avslut, är involverad och alltid farlig. Inte lika bra mot Gais, men ändå helt okej insats och ställde till med en hel del bekymmer för göteborgarna. Gjort bägge sina mål på Tele2 och jag tror både han och Hammarby trivs bättre där än på gräs. 

Ska sägas att det är troligt att han inte får spela 90 minuter, vilket såklart är negativt för spelet. Men bör få 65-70 minuter och det kan mycket väl räcka. 

Billborns Blåvitt?

IFK Göteborg har som bekant sålt Malick och tappat lånet Pyndt under sommaren. Framför allt den förstnämnde var extremt bra/viktig men även Pyndt blir ett minus. Kommer behöva förstärka truppen under sommaren. Inte minst defensivt, för frågan är om nuvarande uppsättning passar för sättet Billborn vill spela. När Gustav Svensson får ligga lågt och bara läsa spelet är han bra, värre när han tvingas stå högt. 

Frågan är om det blir Santos (kanske inte främst sina styrkor i defensiven) eller någon annan lösning på högerbackspositionen. Tycker inte de har något riktigt solitt alternativ som ska försöka deala med Toure. Blåvitt har släppt in 19 mål och rätt så hög expected goals against-total. Mållinan för matchen skvallrar om favorit på tre eller fler mål och därmed bra chans för favoriten Bajen att höra två-tre mål. IFK brukar trivas väldigt illa på den här arenan, även om de har lite annan profil på laget den här säsongen. 

Allt som allt tycker jag oddset känns högt på yttern i den här matchen. 

Speltips: Toure att göra mål i matchen. 

This is the stats tab
This is the post tip