Speltips: Under 2.5 mål till 1.96 hos X3000

____________________________________

Efter ett välbehövligt landslagsuppehåll är det nu ny energi som ska till i återstarten när det vankas ett hett Stockholmsderby. Det mesta i media har handlat om Djurgårdens nya sätt att ta sig an derbyn, en av åtgärderna är en öppen lördagsträning där supportrar kan bidra med sin energi. För Hammarbys del är läget fortsatt positivt och tabellplaceringen kan man bara hylla. Nu är det otroligt viktiga poäng på spel i toppen, men också ett väldigt viktigt derby att vinna för att få med sig supportrarna in i slutspurten.

Hammarby
Senaste match: Hammarby - Halmstad 1 - 0
xG: 1.91 - 0.68
Skott/skott på mål: 20/5 - 8/4
Possession(%): 73 - 27
Hörnor: 8 - 6
Hammarby gjorde jobbet mot ett förväntat defensivt Halmstad som visserligen hade lite chanser framåt men på det stora hela var det inget snack om saken att 3 poäng skulle landa hos hemmalaget. Bazoumana Toure gjorde målet och med bländande insatser i ryggen är det nog inte länge han blir kvar…

Djurgården
Senaste match: Djurgården - Kalmar 1 - 1
xG: 0.95 - 1.28
Skott/skott på mål: 12/3 - 8/2
Possession(%): 62 - 38
Hörnor: 7 - 2
Desto mer förvånande var det att Djurgården tappade poäng mot Kalmar och där dessutom prestationen inte alls var något att hurra över. Visserligen sliter det med europaspelet och det har synts på Djurgården att man inte spelar med samma energi och lika övertygande kontrollerar matcherna.

Läget hos Hammarby?
- Fortsatt bra och i stort sett är alla tillgängliga förutom de tidigare långtidsskadade.

Läget hos Djurgården?
- Albin Ekdal och Piotr Johansson skadade.
- Läget osäkert kring Patric Åslund, Malkolm Nilsson Säfqvist

Viktiga poäng på spel när defensiven prioriteras i derbyt

Annan matchuppladdning, annat taktiskt upplägg + öppen träning inför supportrar. Det är dragen som Djurgården försöker med inför att äntligen försöka gå segrande ur ett derby. Det har varit svaga siffror på sistone åtminstone mot AIK men nu är det ett Hammarby som gått om i tabellen vilket kanske är lite förvånande. Djurgården behöver hitta tillbaka till sin höjd, däremot är oron lite för stor från alla håll och kanter. Laget har ändå en fin tabellplacering, en stabilitet och lägstanivå som inte många andra har och de har säsong efter säsong slutat i toppen. Nu har nyförvärven inte varit helt som förväntats där man ändå kan kräva mer med den ekonomin och förutsättningarna de har, då håller det inte att värva stabila allsvenska spelare utan behöver mer spetskompetens.

Det som varit Djurgårdens styrka genomgående har varit där Danielsson i mittlåset alltid står för en stabilitet som sätter standarden på övriga spelare. Skillnaden nu har varit att målvaktssituationen varit problematisk med en Rinne som påbörjat sitt matchande lite för tidigt efter att ha varit borta från fotbollen, Oscar Jansson nödlösning som haft det tufft, medan Malkolm Nilsson oturligt blev skadad. Nu ska Rinne vara tillbaka och nånstans är det där som stabiliteten börjar och som speglar hela laget. Det förvånar mig inte om det blir en mer defensiv approach på matchen när Hammarby har sådan speed på kanterna medan Djurgården troligen kommer att välja en mer derbykompatibel elva. Kanske får Magnus Eriksson chansen från start? Det kommer att bli mycket kamp och mindre finlir nu direkt efter ett landslagsuppehåll och i kampen om de viktiga poängen och en fortsatt tro på hösten. Djurgården har betydligt mer att förlora och det handlar om att stänga igen matchbilden.

För Hammarbys del sitter styrkan i defensiven och laget har bara släppt in två mål på de fem senaste matcherna där man haft flertalet nollor på senare tid. Det kvittar lite hur konstellationen ser ut och man säkrar defensiven genom sitt bollinnehav och kontrollerande av matcherna. Har en superb potential i offensiven med bland annat Toure, Besara och Erabi och där kommer det att bli full fart med en klar majoritet Hammarbyare på plats. Hammarby har ändå ett helt okej spelschema kvar och kan nöja sig med en poäng i derbyt, även om man såklart kommer ge allt så känns det inte som en större forcering vid ett oavgjort resultat då man fortfarande ligger före i tabellen. För Djurgårdens del kommer man ha en större respekt och defensiven behöver prioriteras och det kommer att vara ett lägre lag i planen mot den snabbhet som Hammarby besitter. Djurgården kommer inte direkt ha några problem med ett stort bollinnehav hos hemmalaget. Är inne på en målsnål match i derbyt med så mycket på spel och två stabila defensiver som gjort att lagen befinner sig där de gör i tabellen.

Speltips: Under 2.5 mål till 1.96 hos X3000

This is the stats tab
This is the post tip