Speltips: AIK över 4.5 hörnor till 1.83 hos bet365


__________________

Äntligen (?) dags för Stockholmsderby igen!
Känslan är att varken Hammarbysupportrar eller AIK-supportrar är speciellt hoppfulla på seger utan det hela är nog mer en ångestkänsla och rädslan av att förlora. Som tur är så lär spelarna vara fyllda av adrenalin och förhoppningsvis sugna på att revanschera sig efter fruktansvärda insatser på sistone. Hammarby varvar lite varannan seger med förlust och är med det 9:a i tabellen, men där det såklart gör lite extra ont med förlust hemma mot Värnamo och blivit krossade av Mjällby nyligen. För AIK:s del är resultatraden 5-0 förlust mot MFF, 6-2 vinst mot Norrköping, 3-1 förlust mot Sirius och 6-1 förlust mot Elfsborg senast. Det är högst oroväckande resultat där i stort sett varje målchans blir till mål för motståndet.


Hammarby
Senaste match: Mjällby - Hammarby 3 - 0
xG: 2.09 - 0.38
Skott/skott på mål: 14/4 - 8/2
Possession(%): 51 - 49
Hörnor: 5 - 3
Inledningen på matchen kändes som Hammarby ändå skulle kunna stå emot Mjällby som imponerat stundtals på hemmaplan. Det skapades inte mycket målchanser och man såg ändå bra ytor i omställningar för gästerna. Men dåligt fokus i defensiven och ett missförstånd på avsparken efter första målet - helt plötsligt 3-0 Mjällby i halvtid. Svårt att förstå vad som egentligen hände och matchen var såklart över redan i första halvlek.


AIK
Senaste match: Elfsborg - AIK 6 - 1
xG: 2.55 - 0.91
Skott/skott på mål: 13/8 - 15/4
Possession(%): 35 - 65
Hörnor: 5 - 5
Lika märklig var AIK:s match mot Elfsborg där man börjar matchen starkt och skapar tre bra målchanser men hemmalagets effektivitet var något utöver det vanliga och det gick otroligt snabbt i omställningarna. Salétros beskrev matchen bra att AIK hade någon form av “fejkpossession” där man tror laget har kontroll på matchen - men där verkligheten var något annat. Det slutade i hela 6 mål bakåt och några extrema siffror som får AIK att vackla rejält.

Ett derby som kan sluta precis hursomhelst med två lag som har allt annat än stabilitet i stunden - blickarna mot hörnor istället

Läget i Hammarby?
Förutom det mentala så är truppläget detsamma i Hammarby som fortsatt saknar Erabi och Strand och har utöver det en långtidsskadad Winther. Råder lite frågetecken kring Djukanovic men där känslan är att ett derby inte stoppar lite smärta.

Läget i AIK?
Förutom det mentala så är skadelistan också lång och lägg därtill avstängningar på Thychosen och Besirovic. De skadade är bland annat Guidetti, Ellingsen, Ali, Edh, Milosevic medan Omar Faraj är nära spel i derbyt.

Det kommer verkligen att handla om det mentala spelet i denna match där man måste lägga senaste insatserna bakom sig och försöka hitta tillbaka till sitt försvarsspel men samtidigt våga vinna för supportrarna. Kommer att bli spännande att se hur lagen ställer upp om det blir en mer defensiv inriktning och hur många förändringar det blir i startelvorna. Med tanke på AIK:s skador och avstängningar så kommer det att vara mer rörlighet på kanterna där det mycket väl kan bli så att Modesto används som ytterback och Victor Andersson/Taha Ayari används som en mer rörlig 10:a. Vi såg också senast Bersant Celina utgå mer ifrån en kant vilket han gjorde med bravur där han ständigt var farlig i en annars dålig laginsats. Medan för Hammarbys del har det varit väldigt centrerat på sistone och i matchen mot Mjällby visade det sig sitt tydliga språk när Mjällby verkligen utnyttjade kantspelet. Vart vill jag då komma?
1-X-2 och över/under känns väldigt ovissa i en sådan här match, däremot lockar hörnlinan på gästande AIK. Medan Hammarby släppt till 5, 7, 6, 2, 1, 13, 4, 7, 4 hörnor i AS medan AIK skapat 5, 11, 2, 2, 8, 2, 2, 5,3 hörnor och med väntade lagförändringar så tycker jag att Gnaget ska kunna rassla fram åtminstone fem hörnor, där man också alltid överbelastar på kanterna. En tidig ledning emot men inte ska det gå enkelt fram när ett sargat självförtroende ska ta sig an ett bortaderby?

Speltips: AIK över 4.5 hörnor till 1.83 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip