Speltips: Under 2.5 mål till 1.96 hos QuickBetting
________


Är det kris i Halmstad nu då?
Jag hoppas nog att klubben inser att det verkligen är på tiden att börja agera på transferfönstret och ändra sitt spelsätt för att kunna ta mer poäng. Med sju förluster på de tio senaste matcherna och en form som pekar rakt nedåt så ser det allt annat än positivt ut. Det blir också jobbigt när man säljer av sina viktiga spelare och också haft otur med skador. Här gäller det att ta poäng och helst en trea för att få lite positivism och tilltro i denna situation.
Något som är märkligt?
Ja, gästande Värnamo har lika många poäng som Halmstad trots att man gjort mycket bättre prestationer och faktiskt levereras resultat mot bättre lag. Har likt Halmstad haft ett lite tuffare spelschema i starten av höstsäsongen men fick med sig en skön kvittering det sista som hände mot häcken senast. Det är nu viktiga poäng på spel i en match som betyder allt för bottenstriden. 


Halmstad
Senaste match: IFK Norrköping - Halmstad 1 - 0
xG: 0.94 - 0.41
Skott/skott på mål: 7/5 - 10/4
Possession(%): 57 - 43
Hörnor: 4 - 3
Stor dominans av hemmalaget i den första halvleken där Halmstad har absolut ingenting att säga till om. Det var egentligen bara en tidsfråga innan matchen skulle vara helt över. Gästerna kom dock in i andra halvlek betydligt bättre och man skapade faktiskt några fåtal målchanser och var så nära att få med sig en poäng strax före slutvisslan. Är lagen alldeles för dålig prestation mot ett lag lag som också är dåliga just nu. 


Värnamo
Senaste match: Värnamo - Häcken 2 - 2
xG: 1.82 - 0.97
Skott/skott på mål: 17/4 - 14/3
Possession(%): 57 - 43
Hörnor: 6 - 8
Svag första halvlek var det också för Värnamo som tidigt släpper in två mål mot Häcken där matchen ser ut att vara över. Man får dock effekt över sina byten där Alsalkhadi gör en assist direkt till Engvall. Sedan gör den fantastiske målskytten Kalu kvitteringen det sista som händer i matchen. Vilket gör att det känns som en seger för Värnamo. 


Avstängd: Joseph Baffoe (HBK)

Victor Bergh (Värnamo) är klar för Djurgårdens IF i en stor ekonomisk deal för klubben.

Victor Larsson (Värnamo) var sjuk senast mot Häcken, är aktuell här. 



En klassisk krismatch?

Sådana här krismatcher tenderar att vara mållösa och mer försiktiga. Det tror jag även blir fallet här. Hoppas att Andreas Johansson får chansen från start här. Dels är han duktig i ett lågt försvarsspel men också behövs han för att höja de andra spelarna på planen. Visst borde det vara dags nu när Baffoe är avstängd.
Hotet mot underspel? Jo, Värnamos anfallsspel är oerhört skickligt. Däremot är man som bäst när man får ytorna och kan agera med ett omställningsspel. Här kommer det vara ett lägre Halmstad som låter Värnamo få ha bollen och det är inte lika enkelt att attackera mot ett uppställt försvar för spelare som Kalu, Engvall och Zeljkovic.
Halmstad anfallsspel ska i alla fall inte vara någon fara att kontrollera för Värnamos del då det är närmare obefintligt. Det ryktas däremot om förstärkningar och man har just nu en ivoriansk spelare på provspel. Medan Halmstads låga försvarsspel sätter käppar i hjulen för den energiska trion i Värnamo. 


Speltips: Under 2.5 mål till 1.96 hos QuickBetting

This is the stats tab
This is the post tip