Hallandsderby när Varberg gästar Halmstad.
Mitt speltips: Över 3,5 hörnor för Varberg. Finns under hörnfliken på bet365 .

Minns när Åke Unger under ett hockeyslagsmål i en Färjestadsmatch skrek ut:
- Nu är det lördag i Karlstad!

På lördag är det LÖRDAG i Halmstad. Derby, sommar, viktiga poäng på spel. Lär bli en hel del publik från bägge sidor och bra stämning. Med den bakgrunden kan det bara inte bli en avslagen icke-match av det här.

Jag spelade att Varberg skulle få över 3,5 egna hörnor (dvs misnt fyra) även i förra omgången mot Kalmar FF. Inför den matchen skrev jag:

"Hade den här matchen spelats mellan Rydströms Kalmar och Jocke Perssons Varberg hade jag nog inte sneglat på ett överspel för hörnor på Varberg. Men sedan Jocke Persson lämnat Varberg tycker jag att det inte riktigt är samma primitiva spel som det ofta varit tidigare.

Stod upp rätt bra mot Djurgården i återstarten (fem hörnor). 2-0-segern för Djurgården hade med lite medstuds kunnat bli något annat. Följde upp det med att vara spelmässigt bättre än IFK Göteborg (sex egna hörnor). Senast mot AIK stannade det på tre hörnor, men Varberg stod ändå upp hyfsat och hade en del boll/målchanser. Verkar vilja spela ett lite mer eget spel än tidigare, då det var mycket offensiva inkast-fokus.

Tabellmässigt är det fortfarande utsatt och de behöver vara all in för att ta trepoängare om det ska bli nytt kontrakt. Kan inte bara parkera bussen och hoppas att enpoängare räcker."

Facit mot Kalmar?
Varberg löste hörnlinan lätt. Hjälptes visserligen av ett Friedrichrött, men Varberg hade löst fyra hörnor även vid 11 mot 11 hela matchen, det vågar jag lova. Stod upp bra så länge det var 11 mot 11, klarade inte av spelet med en man mer på ett bra sätt.Halmstad har släppt till fyra eller fler hörnor i 13 av 16 allsvenska matcher den här säsongen. Bland annat sex mot just Varberg i den rätt jämna matchen lagen spelade mot varandra i våras. Under Haglund har de ett väldigt konsekvent sätt att spela där de gärna står lågt och ger över bollinnehavet.

Kommer nog aldrig (i Allsvenskan) vara laget som totaldominerar en match med extremt mycket eget bollinnehav och ett offensivt passningsspel. Är ett av lagen som snittar flest hörnor mot sig, lägst bollinnehav, bland det högsta antalet avslut emot sig med mera. Med sån statistik brukar man släppa till många egna hörnor, vilket HBK alltså gör.

Jag tror Varberg bjuder upp till dans och kommer kunna ha en del att säga till om här. Tycker det ska ses med bra chans att de slår en 3,5-lina för antal hörnor.

Speltips: Varberg att ha över 3,5 egna hörnor.

This is the stats tab
This is the post tip