Speltips: 1X till 1.90 hos bet365

___________________________

Äntligen dags igen för Allsvenskan!
Nu är det dags att jobba ända in i kaklet för Halmstads BK för att klara sig kvar i serien. Spelschemat ser ut enligt följande: Sirius (h), Häcken (b), Djurgården (h), AIK (b). Med andra ord måste det nog bli seger här för att ha chans att stanna kvar... Spännande ska det i alla fall bli att följa, kanske kan det komma en uppryckning när det behövs som mest? För gästerna Sirius handlar det mer om att fortsätta bygga på den fantastiska prestationen man hade innan uppehållet och det är ett lag som verkligen är roliga att följa med ständigt intressanta värvningar och truppbyggen.


Halmstad
Senaste match: Hammarby - Halmstad 1 - 0
xG: 1.91 - 0.68
Skott/skott på mål: 20/5 - 8/4
Possession(%): 73 - 27
Hörnor: 8 - 6
Man gav matchen verkligen en ärlig chans och stängde ner offensiven hos Bajen någorlunda. Däremot är det så stor skillnad spelare för spelare och Hammarby vinner rättvist med ett kontrollerande bollinnehav även om det satt lite längre inne än väntat. 


Sirius
Senaste match: Sirius - Elfsborg 4 - 1
xG: 2.26 - 0.80
Skott/skott på mål: 17/6 - 9/2
Possession(%): 52 - 48
Hörnor: 6 - 6
Stående ovationer till ett Sirius som fullständigt pulveriserade ett Elfsborg som strax innan vunnit mot Roma i Europa League. Det var ett taggat Sirius som tog sig an matchen med en otrolig fart och det passade perfekt att möta ett öppnare Elfsborg med svängdörrar. Leo Walta är återigen fantastisk och ligger bakom så mycket. 

Läget hos Halmstads BK?
- Har ett par långtidsskador sedan tidigare. I övrigt alla tillgängliga. 

Läget hos IK Sirius?
- Har ett par långtidsskador sedan tidigare. I övrigt alla tillgängliga. 

Det klassiska - motivation slår klass?

Någonstans handlar det om att stoppa blödningen och det tycker jag att Halmstad har gjort. Det är betydligt jämnare matcher numera och man är med betydligt längre också i matcherna. Sedan handlar det om de små detaljerna att till exempel få något mål på en fast situation. Halmstad är rätt så uddlösa så det handlar mycket om att stänga ner motståndarna och försöka effektivisera de chanserna man faktiskt skapar. Tycker att laget uppträder med ett annat typ av självförtroende och det visar också poängen man ändå har tagit på sistone, även om det inte blivit några treor. Det är ändå ett stort steg framåt prestationsmässigt. Nu har man fått ett uppehåll och kunna jobba ännu mer med Lindholm som tränare. De senaste två hemmamatcherna har man spelmässigt nästan varit närmast att vinna och det har varit starka prestationer. Nu handlar det om att fortsätta på den inslagna vägen och nu möter man ett Sirius som visserligen är oerhört skickliga när de får spela sitt snabba spel med sina spelskickliga spelare och när det får vara passningsorienterade. Men nu är det helt andra förutsättningar då man får åka till Örjans Vall och spela på en gräsplan som inte direkt är i lika bra skick som på sommaren och betydligt tyngre än man är van vid. Det är en av sakerna som kan ge fördel till HBK, sedan är också hemmalaget beredda på att lägga ner det här hårda jobbet som krävs för detta kan vara sista chansen som man faktiskt får med tanke på det tuffa spelschemat. Sirius har som bekant inget att spela för mer än att fortsätta bygga på framtiden och det är de här små marginalerna som brukar avgöra sådana här typer av matcher på höstkanten. Tycker inte de ska skilja sig så här mycket i oddsen och finner Halmstad att ta poäng spelvärt.

Speltips: 1X till 1.90 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip