Speltips: Under 2.5 mål till 2.10 hos nya Expekt


__________________________________________


Halmstad på plats 14 ska ta sig an Kalmar FF på plats 15…
Vilket KRISMÖTE!
Det börjar närma sig slutet av Allsvenskan och varenda poäng är livsviktig numera. Båda lagen har gjort sina tränarförändringar där Kalmar gjorde den tidigt medan Halmstad gjort det nyligen då Johan Lindholm tagit över. Det var ett stort steg framåt senast mot IFK Göteborg och det känns som att truppen köper hans idé och han har inbringat lite ny energi till laget. För Kalmars del har resultaten börjat komma och det är ändå helt okej med en vinst , två oavgjorda och en förlust på de fyra senaste matcherna. 


Halmstad
Senaste match: IFK Göteborg - Halmstad 1 - 1
xG: 1.94 - 1.40
Skott/skott på mål: 17/5 - 14/6
Possession(%): 61 - 39
Hörnor: 12 - 5
Halmstad nya tränare sa att laget skulle bli lite mer framåtlutade och våga mer . Det tycker jag man visar i matchen mot Blåvitt då man gör en perfekt taktisk plan där man ändå lika skapar väldigt mycket målchanser. Däremot släpper man också till rätt så mycket men på förhand så ska inte Halmstad egentligen ha en chans. Nu var man bara en oerhört svag försvarsinsats för målet ifrån att ta tre poäng. Hade de fått med sig den segern hade det givit så mycket för laget.


Kalmar
Senaste match: Kalmar FF - AIK 0 - 1
xG: 0.50 - 0.83
Skott/skott på mål: 10/3 - 11/4
Possession(%): 54 - 46
Hörnor: 4 - 4
Lika underhållande var det inte när Kalmar spelade mot AIK. Det var en defensiv karaktär där gästerna inte bjöd på speciellt mycket alls. Kalmar försökte väcka igång laget i andra halvlek och man har faktiskt ett öppet läge som ska ge mål. En riktig missräkning att lämna arenan med noll poäng. 


Läget i Halmstad?
- Inga nya skador att rapportera. 


Läget i Kalmar?
- Lars Saetra missade matchen senast mot AIK. Osäker till spel här.
- Simon Skrabb utgick skadad. Osäker till spel.

Otroligt viktiga poäng på spel... spelet blir därefter?

Halmstads BK, en seger på de 10 senaste matcherna och 6-17 i målskillnad, inte mycket ljusare har det varit för Kalmar som har två segrar och 11-18 i målskillnad på 10 senaste matcherna. Det är med andra ord två lag som drabbar samman som inte har speciellt stort självförtroende och det märks i sättet man förlorar matcher när det är väldigt små detaljer och ofta dråpliga misstag som är skillnaden. Halmstad har fått något bättre självförtroende sedan Lindholm kommit in som tränare och man kan ändå ta med sig mycket i matchen mot Blåvitt. Då spelar man dock helt utan press och all favoritskap var på Blåvitt. Nu har man plötsligt förväntningar på sig och på hemmaplan är detta en match där man i alla fall ska få med sig poäng och troligen behövs tre poäng med tanke på hur tufft det är i bottenstriden. Kalmar skulle också också behöva tre poäng och de ser nog likadant Halmstad som ett lag man bör slå om man ska klara sig kvar i Allsvenskan. Tycker däremot att båda lagen har alldeles för lite spetskvalitet och detta kommer bli en riktig kampmatch med inget direkt skönspel på Örjans Vall. Det kommer vara långsamt, svårspelat och riskminimerat när det är årets viktigaste match. Tim Rönning var fenomenal senast och förhoppningsvis får han mer hjälp här medan också Kalmar knappt släppte till någonting mot AIK senast. Underspelet känns väldigt rimligt här och oddset bör sänkas?


Speltips: Under 2.5 mål till 2.10 hos nya Expekt

This is the stats tab
This is the post tip