Halmstad tar emot Helsingborg i den allsvenska kvalreturen.
Mitt speltips: Helsingborg gör under 0,5 mål i matchen. 2.20 på Lucky Sports i skrivande stund.

Halmstad riskerade att få spela sin hemmamatch på bortaplan - men så blir det inte, vilket är en fördel för hallänningarna. Matchen spelas på Örjans Vall, en arena där HBK varit extremt starka hela säsongen. Efter AIK var Halmstad Allsvenskans starkaste lag defensivt totalt sett. På hemmaplan släppte de bara in nio mål på 15 matcher. Släppte inte in mer än ett mål någon gång hemma och höll nollan mot Djurgården, Malmö, AIK, Hammarby & Häcken för att nämna några.

I första matchen i lördags skapade Helsingborg extremt lite. 0.2 i expected goals skrapade HIF ihop på sex avslut, varav inget på mål. Detta trots att Halmstad hade ledningen i 83 minuter, normalt brukar ju det andra laget flytta fram positionerna då. Trots 1-0-seger var det Halmstad som nästan kändes mest missnöjda med matchen, de kände att de kunde avgjort dubbelmötet redan då. Var det tyngre laget helt klart. Halmstad är ett väldigt konsekvent lag i sitt 4-4-2-spel. Välorganiserade och noggranna. Går in i den här matchen i ledning och vet att det enda som kan skaka liv i den här matchen är om Helsingborg gör mål. Så jag tror knappast de kommer ändra på sättet de spelat hela säsongen.

Helsingborgs säsong är väl något av en besvikelse, de krånglade sig fram till en kvalplats och har överlag inte gjort så många imponerande prestationer. Känns inte heller som att de tajmade in formen särskilt bra i säsongens slutskede, vann en av de sista fem matcherna exempelvis.

Tar Halmstad ledningen här undrar jag om inte HIF-ballongen spricker, de har ett berg att klättra uppför i det läget. För mig känns 0-0, 1/2-0 som tänkbara slutresultat här. Knappast optimalt att spela en match i mitten av december i underläge också, inte så lätt att föra spelet med kreativt passningsspel. Och luftpastejer in mot Halmstads straffområde passar HBK-försvaret helt okej tror jag, även om van den Hurk är bra på huvudet. Jag tror Halmstad håller nollan i minst 50% av hemmamatcherna mellan de här lagen och därmed tycker jag 2.20 är bra.

This is the stats tab
This is the post tip