Blåvitt gästar Halmstad på söndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Oddsmarknaden väntar sig en målsnål historia och oddsen är därefter. Inte så konstigt då Halmstad historiskt sett varit ett av de mest målsnåla lagen i serien. HBK inledde dessutom med att skapa ytterst lite borta mot Sirius i premiären. Men de har sagt att de vill vara lite mer framåtlutade den här säsongen och varför inte börja med det i en välbesökt hemmapremiär?

Stölls mot ett IFK Göteborg som föll i premiären med 4-1 mot Djurgården. Går inte att dra så mycket slutsatser om den matchen eftersom den avgjordes av ett tidigt idiotiskt rött kort. Men Blåvitt såg bra ut inledningsvis då de matchade Djurgården.

Verkar också bli en offensiv elva att döma av rapporterna inför matchen:
Paulus Abraham och Oscar Pettersson på varsin kant, Norlin centralt. Mucolli åtta och Santos högerback. Även om danske strikern Skjellerup är out ser det ut som en offensivt rätt så kapabel elva.

Dags för mål i det här mötet?

Bägge matcherna mellan de här lagen slutade 0-0 i fjol. Var rätt speciella förutsättningar med ett krampande Blåvitt. Nu är vi tidigt inne på säsongen och jag tror bägge lags respektive premiärförlust snarare gör att de är mer hungriga på seger snarare än rädda för nytt poängtapp. Tror matchen kan spåra ut lite så länge vi får ett mål åt något håll i första halvlek.

Sen undrar jag om det inte är så att åldern kommit ikapp HBKs mångårige försvarsgeneral Ante G Johansson. Mittbacksveteranen har sett lite mer mänsklig ut under försäsongen och har stundtals varit vid sidan av till och med.

Visst kan den här matchen absolut gå under 2,5 mål. Men tycker marknaden tagit i lite för mycket i förväntningarna kring en målsnål match. Då väljer jag att hugga ett spel på motsatt sida. För jag tror inte Halmstad kommer vara fullt så defensivt tajta som tidigare och jag tror inte något av lagen är supernöjda med kryss på förhand.

Ett förväntat offensivt balanserat Blåvitt ser till att lösa ett tidigt mål vilket öppnar upp det här?

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip