Speltips: Mål i båda halvlekarna till 1.80 hos Betsson

_______

Två förmodade bottenlag inför säsongen men där båda stått upp under våren och lagt en bra grund för fortsatt allsvenskt spel. För Halmstad har verkligheten mer kommit ikapp efter att ha alla marginaler med sig i många utav matcherna och tagit många starka poäng. För gästerna GAIS har spelet glimrat sedan käftsmällen i premiären och det är bara att applådera hur härliga GAIS ser ut att vara i år både på fotbollsplanen och sättet de agerar i media. Nu är det dags för sista matchen innan uppehållet och det ska nog bli skönt för hemmalaget men där gästerna säkerligen velat fortsätta spela ett par månader till. 


Halmstad
Senaste match: Elfsborg - Halmstad 2 - 0
xG: 1.48 - 0.96
Skott/skott på mål: 19/8 - 9/2
Possession(%): 60 - 40
Hörnor: 4 - 2
Tuff match på förhand mot ett starkt Elfsborg på konstgräs, förutsättningarna var att de skulle bli svårt att matcha snabbheten men å andra sidan brukar hemmalaget ha problem med lag som inte bjuder på så mycket ytor i djupled. Småseg första halvlek men där Elfsborg växlade upp i andra och kunde vinna rättvist. 


GAIS
Senaste match: GAIS - Häcken 3 - 0
xG: 2.29 - 1.56
Skott/skott på mål: 16/5 - 17/4
Possession(%): 44 - 56
Hörnor: 10 - 2
Göteborgsderby? Inga problem för GAIS. Återigen ett riktigt taggat GAIS som ger 110% i varje löpmeter och duell vilket gjort det svårt för skickliga lag som IFK och Häcken. Häcken fick kanske inte heller den matchbilden de ville åt utan det var mer GAIS som fick omställningsmöjligheterna och kunde utnyttja ett svagt Häcken-försvar med frejdiga anfall. 


_______


Läget hos Halmstads BK?
Naeem Mohammed klev av skadad i matchen mot Elfsborg och lagkaptenen Andreas Johansson är fortfarande skadad. I övrigt bra truppläge. 


Läget hos GAIS?
Roterande GAIS som aldrig använder samma elva har ett bra truppläge där i stort sett alla är tillgängliga som spelat senaste matcherna. Däremot klev Wendin Thomasson av skadad senast och står som osäker till spel.

Frejdiga GAIS ser till så att det blir en målrik match

Det finns bara en växel hos GAIS vilket man gillar. Full fart från start och hela vägen ut, ja det är gästernas signum. Nu har man fyra vinster på de fem senaste matcherna och man börjar sakteliga lyfta från marken och våga ännu mer i sitt spel. Mot Halmstad på bortaplan får man helt plötsligt förväntningar att kunna utnyttja ett svagt lag som varit tillbakapressade i nästan alla matcher, däremot har de likväl lyckats chocka många motståndare på Örjans Vall. Orättvist eller rättvist beroende på hur man ser det. Senast i raden blev det Häcken som fick känna på Halmstads omställningsspel och effektivitet. Det defensiva nedstängda Halmstad är förbi, istället har det blivit rejält med målchanser och mer öppet spel än vanligt. Tror det finns goda möjligheter för mål i denna match med ett GAIS som verkligen kommer gå offensivt. 

Speltips: Mål i båda halvlekarna till 1.80 hos Betsson

This is the stats tab
This is the post tip