Häcken välkomnar HBK på söndagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. 

200 kr gratisspel hos nya SBK →

Efter en svag säsong sparkade Häcken till slut sin norske tränare. Sedan dess har truppen vaknat till lite och de har tre raka segrar i Allsvenskan. Senast slog de Elfsborg borta, vilket imponerar. Ligger sexa och har visst hugg på Europaplatser eller åtminstone fjärdeplatsen. Så nog har de en del att lira om, borde finnas motivation. 

Lätt att glömma efter en svag säsong att Häckens trupp i grunden är väldigt bra. Full av vassa poängspelare. Även om det är frågetecken på ett par vassa offensiva spelare ser en tänkt startelva väldigt bra ut i min bok. 

Är ett lag som, när de väl vinner, ofta gör det med fler än ett mål. Åtta av tolv segrar har varit med 2+ mål den här säsongen och de är ett av lagen som fortsätter försöka göra mål snarare än att bevaka. Fullt av vassa kontringsspelare som kan dra nytta av öppna matchbilder. 


Mer öppet Halmstad passar Häcken bra?

Halmstad har också gjort sig av med tränarna under säsongen. Pelle Olsson och Magnus Haglund fick gå efter en lång ökenvandring i mitten av säsongen. Tog ett par turliga segrar i början och radade sedan upp förluster. Efter att duon sparkades har HBK vaknat till lite och prestationerna har sett bättre ut. Senast brottade de ner Sirius hemma och det ser ut som att den trepoängaren gör att det blir som sämst kval. Fortfarande prekärt tabelläge, men ett kval har Halmstad bra chans i. 

Håller ändå inte laget så högt, tycker truppen är relativt svag. Varit seriens sämsta bortalag med 2-1-10 och -20 i målskillnad. Klart sämst i serien med den raden. Vann två av de tre första bortamatcherna, har därefter 0-1-9 där sju av förlusterna varit med två eller fler mål. En hel del av matcherna var under Haglund/Olsson och HBK känns något bättre för dagen som sagt. Men det är ändå samma spelare som ska göra det och jag har svårt att se HBk räcka till här på konstgräset mot ett pånyttfött Häcken. 

3/4-1?

Mitt speltips: Häcken asian -1,5

This is the stats tab
This is the post tip