Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 1.75 hos nya Expekt
_____

Underhållande veckomatch när Djurgården gör sig redo för en Göteborgsweekend när man först spelar mot BK Häcken och sedan tar sig an GAIS. Två tuffa bataljer när viktiga poäng står på spel. BK Häcken fortsätter att vara det mest underhållande laget i Allsvenskan sett till hur mycket målchanser som skapas åt bägge håll i varje match, men särskilt poängingivande har det inte varit och känslan är att Paco och Häcken går skilda vägar efter säsongen.


Häcken
Senaste match: Häcken - IFK Göteborg 3 - 3
xG: 1.93 - 1.43
Skott/skott på mål: 18/10 - 13/11
Possession(%): 70 - 30
Hörnor: 12 - 2
Ett derby med tydligt favoritskap hos hemmalaget och man började också starkt där tempot och individuella kvaliteten gjorde att Blåvitt hade det riktigt tufft. Likväl tar Blåvitt ledningen två gånger om i första halvlek. Andra halvlek ser likadan ut där man tror att Häcken hela tiden ska komma ikapp och få utdelning i sin forcering men Blåvitt ger sig inte och får in 2-3 innan Häcken kvitterar på matchens sista spark.


Djurgården
Senaste match: Djurgården - Mjällby 1 - 1
xG: 1.51 - 1.76
Skott/skott på mål: 20/6 - 14/3
Possession(%): 55 - 45
Hörnor: 10 - 4
Underhållande match även här som kunde slutat hursomhelst, det var ett Mjällby som skapade mycket målchanser vilket även Djurgården gjorde. Men någon effektivitet fanns inte hos något av lagen. Hummet hittade dock nätet igen i serien.


Läget hos BK Häcken?
Oförändrat sedan senaste matchen. Layouni är ännu inte tillbaka.

Läget hos Djurgården?
Åslund, Wikheim och Ekdal fortsatt borta. Gulliksen avstängd här.




Samma gamla visa varje gång Häcken spelar - målkalas återigen?

Något som man kanske inte tänker på är att Djurgården nu enbart har en vinst på de fem senaste matcherna. Ett av de lagen med svagast form just nu i Allsvenskan. Medan Häcken har fem raka utan förlust, varav två senaste matcherna har slutat 3-3 (!). I offensiven bryr sig alla spelare om Häcken men det är ingen som direkt är intresserad av att freda sitt egna mål och det rasslar av målchanser i varje match. Senast mot IFK Göteborg så skapade gästerna hela 11 skott på mål (!) så visst säger det mycket om hur lätt det är att komma igenom lagdelarna och få öppnare målchanser. Svårt att se någon annan matchbild här då Häcken så tydligt bara har en offensiv inriktning och har spelartyper på mittfältet som inte tar det tunga jobbet i defensiven. Då kommer det att fortsätta se ut såhär på gott och ont. Räknar med full fart här från båda lagen i en målrik match där chanserna avlöser varandra och där Djurgården får träna på sin effektivitet. Över 1.5 mål i andra halvlek? Ja, det ska båda lagen lösa.

Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 1.75 hos nya Expekt

This is the stats tab
This is the post tip