AIK gästar BK Häcken på söndagen.
Mitt speltips: Över 1,5 mål av BK Häcken. Spelet sitter om de gör minst två mål.

Som alltid en avvägning med över 1,5 mål kontra rak seger. Vi förlorar spelet om Häcken vinner med 1-0, samtidigt får vi vinst på 2-2 och alla andra resultat där Häcken gör två mål utan att vinna. Jag tror ändå Häcken kommer behöva göra minst två för att vinna, så därför tar jag ö1,5, trots något lägre odds.

I sex raka matcher har AIK släppt in minst två mål. Tidigare säsongers defensivt solida Gnaget är inte riktigt vad vi har numera. Ett mittbackspar som blandar och ger, ytterbackar som gör det samma. En målvakt som sällan räddar laget vad gäller otroliga räddningar. 23 insläppta på 11 matcher är förvisso fler än vad AIK "borde" släppt sett till expected goals against. AIK går in i den här omgången som tabellsexa och det är nog där de slutar när vi summerar säsongen i november.

AIK är dessutom ett lag hemma på Friends. Där har laget gjort sina bästa matcher och det har sett bra ut. 5-0-1 där. På bortaplan har AIK gått 0-2-3 och släppt till 16 kassar. Absolut inget konstgräslag.

Saknar dessutom nyckelspelaren Saletros här, stort avbräck.

Ojämna Häcken studsar tillbaka?

Häcken har gjort minst två mål i sex matcher hittills. Är ett av alla lagen som uppträder väldigt ojämnt. Men om AIK är olika lag hemma/borta kan det samma sägas om Häcken. Visserligen tappat en del poäng även där, men de har gjort 12 mål på sex matcher. Gjort de bästa prestationerna på Bravida, där laget stundtals sett ut som det Häcken vi vant oss vid från de senaste två säsongerna.

Kommer från två rätt svaga matcher. Dels Gais i derbyt förra helgen, men även Mjällby i veckan. Men det var två gräsmatcher. Konstgräs nu och jag tror Häcken gör en bättre prestation nu.

Ställs mot ett AIK som läckt en hel del defensivt. Jag tror matchen kan passa Häcken ganska bra faktiskt. Nu är varje match unik och varje säsong är det olika lag - men Häcken brukar göra det väldigt bra mot AIK. Tagit flera rätt starka segrar mot Gnaget senaste säsongerna.

Jag tror Häcken har rätt bra chans att vinna här. Väljer dock att de ska göra minst två mål istället då jag ändå kan se AIK hota och göra ett själva. 2-1?

Speltips: Häcken över 1,5 mål

This is the stats tab
This is the post tip