Speltips: Grekland vinna matchen @ 1,70 - Bethard -

Grekland och Finland förväntas tampas med Irland om att inte sluta sist i Nations League Liga B Grupp 2. Att dessa tre lag ska rå på gruppfavoriten England är det få som tror på förhand.

Grekland gjorde sig av med uruguayanen Gustavo Poyet efter att ha snubblat på målsnöret gällande play-off till EM. Efter att ha sopat banan med Kazakhstan i Aten så var man stora favoriter i play-off finalen mot Georgien men föll i straffavgörandet där Tasos Bakasetas och Giorgos Giakoumakis blev syndabockar.

Den som tagit över som förbundskapten är serben Ivan Jovanović som närmast kommer från storklubben Panathinaikos. Får se hur länge han blir kvar då Grekland har haft 10 förbundskaptener de senaste 10 åren. Nikos Papadopoulos ledde laget under sommaren då det blev 1-2 mot Tyskland och 2-0 mot Malta.

Tycker truppen ser bra ut och tror inte Giorgos Tzavellas (avslutat karriären), Zeca (36 år och har nog gjort sitt i landslaget) och Dimitris Kourbelis & Giorgos Giakoumakis som spelar klubbfotboll i Al-Khaleej och Cruz Azul kommer saknas nämnvärt. Panos Retsos & Dimitris Limnios fick inte plats i truppen denna gång men duon är de enda som kunde vart med i vår bok, men får stå åt sidan för debutanterna Giorgis Vagiannidis och Christos Zaferiris. Lite ironiskt att George Baldock blev uttagen när han spelade i England för Sheffield United men nu när han finns i inhemska Panathinaikos så nobbades han.

Blir intressant att se hur Jovanović resonerar angående målvaktsposten. Odysseas Vlachodimos som är den med mest rutin är bara tredje valet (om ens det) i klubblaget Newcastle. Så kanske blir det Konstantis Tzolakis som är förstekeeper i Olympiacos som får chansen. Tror inte man i dagsläget kommer satsa på Lazios bänkvärmare Christos Mandas mellan stolparna.

Framåt finns formstarka duon Christos Tzolis (mål i Club Brugges två senaste matcher) och Vangelis Pavlidis (grym på försäsongen för Benfica med sju mål på sex matcher, och startat seriespelet med 1+1 på fyra matcher). 2,55 ( Expekt ) på Pavlidis och 3,30 ( Expekt ) på Tzolis som målskyttar i matchen.

Grekland blir svårslagna i Piraeus.

Även Finland fick chansen att ta sig till EM via play-off men hade inte mycket att sätta emot Wales i Cardiff då de föll med 1-4. Förbundskapten Markku Kanerva fick dock behålla jobbet och har basat över laget sedan 2016. Fanns även med i kulisserna när Mixu Paatelainen och Hasse Backe var förbundskaptener.

I senaste Nations League gjorde Finland en habil insats och slutade tvåa i gruppen bakom Bosnien. Hade Montenegro och Rumänien bakom sig. Nu känns gruppen tuffare och inte lika klart att våra grannar i öst kommer fixa att hänga kvar i Liga B.

Tre landskamper efter EM-play off förlusten. Vunnit mot Estland (2-1), förlora mot Portugal (2-4) och kryssat mot Skottland (2-2).

Har lite svårt att föryngra truppen och förlitar sig fortfarande på gamla rävar som målis Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen, 34 år), Jere Uronen (Charlotte FC, 30 år), Rasmus Schüller (Djurgården, 33 år) och Teemu Pukki (Minnesota United, 34 år). Från Djurgården finns två debutanter men inte heller dem är några ungdomar. Adam Ståhl är 29 år och Santeri Haarala är 24 år. Aberdeens Topi Keskinen (21 år) är den tredje debutanten och får väl tillsammans med Celtic-keepern Viljami Sinisalo (22 år) och Sirius Leo Walta stå för framtiden i laget.

Skador på anfallarna Marcus Forss och Daniel Håkans är kännbara avbräck. Nikolai Alho, Pyry Soiri och Richard Jensen är övriga som saknas denna samling. Robert Taylor och Kanerva drar inte jämt så Leo Messis klubbkamrat i Inter Miami är inte uttagen till landslaget.

Tycker att Grekland är det bättre laget och på hemmaplan brukar det vara ett svårslaget landslag. I senaste EM-kvalet så föll man bara med 0-1 mot Nederländerna och kryssade mot Frankrike. Besegrade Irland med 2-1. I senaste Nations League blev det tre raka segrar hemma mot Cypern (3-0), Kosovo (2-0) och Nordirland (3-1).

Nu är väl Finland lite bättre än dessa nationer men föll på bortaplan mot både Bosnien och Rumänien i senaste Nations League och i EM-kvalet blev det förluster borta mot Slovenien och Danmark. Segrarna kom mot Nordirland, Kazakhstan och San Marino, där samtliga var med uddamålet.

Spelet sitter om Grekland vinner matchen

This is the stats tab
This is the post tip