Blåvitt och Västerås drabbar samman på söndagen. 
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. 

Vart har vi Blåvitt för dagen?
Rätt usel insats mot Värnamo i Billborns första match. 
Följdes upp med säsongens kanske bästa prestation mot Bajen i Stockholm. 

Radade upp målchanser mot Hammarby och det var nog närmare 2-0 än 1-1 totalt sett. Skjellerup kunde starta och det gav en helt annan tyngd i anfallet. Förhoppningsvis kan han spela igen här och flankeras av Paulos Abraham, Mucolli och Oscar Pettersson - en helt okej offensiv. Nu hemmapremiär för Billborn/Björklund och det lär vara ett taggat Ullevi som pumpar upp en bra stämning. Tabelläget för IFK fortsatt prekärt så det är helt klart seger som räknas här för att distansera sig mot Västerås, kan inte se en annan inställning. 

Västerås vassare offensivt?

Allt om Västerås vår har väl sagts vid det här laget. Hur de radade upp målchanser, bra prestationer och hedersamma förluster. Straffar och öppna mål missades på löpande band, det var dolda kameran-feeling i många matcher. Men det är bättre att bomma segrar för att chanser missas än för att inga målchanser skapas. Förr eller senare kommer målen. Under sommaren har de fått in Granath (borde kunna bli extremt nyttig), Bajen-Boudah (okej poängspelare på VSK-nivån, men inte Bajenbra) och fjolårets nyckelspelare Ask. Så även om Gefvert (skadad) och Åslund (Djurgården) inte är tillgängliga är laget minst lika bra. 

Inlett "hösten" med att förlora mot Häcken hemma i en svängig match. Var väl så bra som göteborgarna, inget att skämmas för. Slog sedan Norrköping i en viktig fajt senast. Spelar i stort sett alltid på samma sätt under Kalle Karlsson, de är inte ett lag som parkerar bussen i en sån här match. Kommer bjuda upp till dans, vilket bör kunna passa IFK bra. 

Att Billborn är en offensiv tränare i grunden vet vi också. Tror på bra chans för att bägge lagen gör mål i den här matchen och jag gillar faktiskt överspelet pre-match. Det är förvisso seriens två målsnålaste lag vad gäller antal mål/match, men tycker det finns argument för mål:
- Billborns offensiva grundinställning och att Skjellerup förhoppningsvis kan starta igen. 
- Att Västerås känns lite mer benägna att faktiskt sätta dit bollarna än under våren och att de någon gång kommer börja få mer normal utdelning. 

Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. 

This is the stats tab
This is the post tip