Girona:

Estadi Montilivi får under onsdagen den stora äran att agera värd för Gironas första Champions League-match någonsin på hemmaplan i Katalonien. Girona inledde Champions League-spelet med tuffast möjliga motstånd, mer eller mindre, i form av en bortamatch mot Paris Saint-Germain, men Míchels lag stod upp bra och förlorade bara med 0-1 efter ett sent, olyckligt självmål från Paulo Gazzaniga.

Den ökade matchbördan – och omöjligheten att upprepa fjolårets vansinnigt imponerande resultat – har måhända haft ett finger med i spelet i att Girona inte inlett 2024/25 lika starkt som fjolåret, när Míchel tvingats forma ett åtminstone delvis nytt lag. Girona åkte på tre raka förluster, 1-4 mot Barcelona, 0-1 mot PSG och 0-2 mo Valencia innan man förra veckan stoppade blödningen med två raka kryss, 0-0 mo Rayo Vallecano och 1-1 mot Celta Vigo senast. Säsongsstarten är förstås långt ifrån katastrofal dock och Girona ligger tryggt i La Ligas mittenskikt, på en tolfteplats med resultatraden 2-3-3 och 9-11 i målkolumnen.

Mïchel har några osäkra kort till den första CL-matchen på hemmamark då viktiga duon Daley Blind och Oriol Romeu båda klev av senast mot Celta. Därtill saknas även Artero.

Feyenoord:

Inte heller Feyenoord har rivstartat säsongen och Rotterdamgänget har, under Arne Slot-ersättaren Brian Priske bara vunnit två av sex ligamatcher, där övriga fyra i Eredivisie slutat oavgjort. Champions League-spelet medförde inte heller någon direkt drömstart, när Feyenoord föll med hela 0-4 hemma mot Bayer Leverkusen i den första omgången. Priskes lag studsade därefter tillbaka med en 2-0-seger mot NAC, men senast fick man nöja sig med en pinne, 1-1, borta mot NEC.

Poängtappet var dock inte det mest smärtsamma i NEC-matchen, då mexikanske skyttekungen Santiago Gímenez tvingades av och blir borta skadad i ett par månader. Dessutom saknas även Calvin Stengs och Bart Niewkoop, och Quilindschy Hartman är osäker till spel, även om han närmar sig comeback. Ett par tunga avbräck för Priske.

Inget av lagen övertygar

Oviss Champions League-batalj mellan två klubbar som hyser förhoppningar om att göra avtryck i Europa, men som inte övertygat i säsongsinledningen. Girona är favorit här på hemmaplan, och ettan finns till 1,96 vilket känns lite för lågt med tanke på hur ojämnt Míchels gäng presterat så här långt. Feyenoord har tunga avbräck och har inte alls börjat säsongen bra under Brian Priske. I vanliga fall hade det här känts som ett möte med målpotential, mellan två offensivt viktade lag. Men så har det inte riktigt sett ut de senaste veckorna. Gironas fyra senaste har gått under 2.5-målslinan, och bara gjort ett ynka mål under den perioden. Feyenoord nollades mot Leverkusen och har inte heller öst in mål. Nu saknas dessutom viktige skyttekungen Gímenez, vilket är ett hårt slag. Girona anammade en defensiv taktik för att försöka få med sig efterlängtade CL-poäng i Paris senast och kan kanske försöka sig på något liknande här. Under 2.5 mål kan testas till 2,25 hos Quick Casino. Under 3 mål finns till 1,76.

This is the stats tab
This is the post tip