Viktig match för Öster i toppen och Sundsvall i botten. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Öster - GIF Sundsvall 2-0

Öster - GIF Sundsvall 4-0
GIF Sundsvall - Öster 2-3

Superettan
3. Öster 23 10 8 5 36:21 15 38
15. GIF Sundsvall 23 6 6 1 1 19:32 -13 24

GIF hemma
11 5 3 3 14:12 2 18

Formen
F, V, O, O, V

Senaste match
Östersunds FK - GIF Sundsvall 1-2

Senaste elva: Olsson - Oppong, Lindgren, Svanberg - Jelassi, Manchon, Hudu, Kagayama, Kralj - Finey, Bengtsson

Öster borta
11 3 4 4 14:13 1 13

Formen
V, F, O, O, V

Senaste match
Öster - Trelleborg 4-1

Senaste elva: Wallinder - Varmanen, Adolfsson, Kricak, Bergquist - Seger, Höög Jansson - Bergmark Wiberg, Mörfelt, Ljung - Aliev

Öster är slugare

Två lag som kommer med stärkt självförtroende efter den senaste omgången möts uppe i Sundsvall på måndagskvällen.

Giffarna åkte upp till rivalerna Östersund och vann med 2-1 efter ett sent mål av inhoppande lagkaptenen Pontus Engblom. Ett mål som man inte ska ta ifrån honom på något sätt, men det var en rejäl bjudning av ÖFK:s kapten Ali Suljic. Tittar vi på Giffarnas form - både prestations- och resultatmässigt - så har man blandat och gett i det ena men stadigt plockat i det andra. Giffarna har fyra raka matcher utan förlust och liket lever som man brukar säga. Man har slagit Oddevold med 3-0 och kryssat 0-0 både mot Örebro (b) och Brage (h) innan man slog rivalen ÖFK senast. Med det sagt så har prestationerna inte varit klockrena så jag tror att det här kan bli tufft ändå, nu när ett betydligt spetsigare Öster kommer på besök. Smålänningarna har allsvensk vittring och trots att det varit rörigt i klubben den senaste tiden - med petad lagkapten Rodic och sportchef som avgått - så har laget just nu kvalplatsen i egna händer.

Öster föll mot Gefle för ett par veckor sedan och då började hoppet sina lite hos många, men efter kryss både mot toppkonkurrenterna Sandviken (2-2 hemma) och 0-0 borta mot Landskrona, samt islossning nu senast mot Trelleborg 4-1 så ser det bättre ut igen. Det sköna sist var också att man fick målfabrikation på rätt spelare. Aliev, Mörfelt och Bergmark Wiberg samt nye kaptenen Kricak. Öster har städat av Sundsvall tre av tre gånger senaste två säsongerna och jag tror att det sker igen nu när man dessutom har drivkraft av allsvenskt plats samt nämnda islossning i ryggen.

SPELTIPS

Jag spelar Öster att vinna till 1.90 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip