Det är tätt på given för AIK men jag tror ändå att man arbetar ner Giffarna uppe i Sundsvall.

Senaste möten
GIF Sundsvall - AIK 0-0
AIK - GIF Sundsvall 0-0

GIF Sundsvall - AIK 1-3
AIK - GIF Sundsvall 1-1

Allsvenskan
1. AIK 13 7 6 0 23:10 27
9. Sundsvall 12 5 3 4 20:17 18

Giffarna hemma
7 4 2 1 12:6 14

Formen
F, V, F, O, V

Senaste match
Häcken - GIF Sundsvall 3-0

AIK borta
7 3 4 0 11:6 13

Formen
V, V, V, O, O

Senaste match
Shamrock Rovers - AIK 0-1

AIK har startat höstsäsongen utmärkt. Seger mot Trelleborg med 4-1, en övertygande insats, och i torsdags 1-0 borta mot Shamrock Rovers på Irland. Tufft med matcher och truppen kommer att prövas framöver. Därför är det nog skönt för Rikard Norling att transferfönstret öppnar just imorgon söndag. Det betyder att nyförvärven Heradi Rashidi och Panos Dimitrijadis är uttagningsbara. Daniel Sundgren är avstängd så det kan betyda att Rashidi får kliva in från start direkt på höger wingback. Rasmus Lindkvist var tillbaka i truppen mot Shamrock och lär kliva in från start här. Någon rotation till lär det kanske bli också men AIK har ett så gott självförtroende nu så jag tror att man kommer taggat för att städa av Sundsvall.

Giffarna har gjort en grym säsong och Joel Cedergren bör få mer kredd för detta än han fått. Har ett väldigt bra grundspel, passningsorienterat, och med spets framåt i form av Gall (på väg till Malmö?), Hallenius (osäker till start här) och Maic Sema. Innermittarna Ciercoles och Batanero håller hög nivå. Mittbacken Carlos Gracia Moro dock avstängd här vilket är ett tufft avbräck, backlinjen är lagets svagaste lagdel och att han är borta betyder nog mycket.

Giffarna har värvat två spanska spelare till (nu har man fem) och jobbar på att få dem spelklara. Däremot är ingen av spelarna aktuella för start ändå.
– Det är av respekt för andra spelare som har gjort det bra, så kommer det inte bli. Men är de spelklara så är de med på bänken, säger Cedergren till Sundsvalls Tidning.

Min känsla är att AIK tar detta då de är duktiga på att neutralisera "spelande lag" med sitt inarbetade 3-5-2-spel.

SPELTIPS
Jag lirar rak tvåa på AIK till 1.77 hos FastBet och Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip