Omgång 20 av den spanska La Liga inleds på Coliseum Alfonso Perez där vi har ett glödhett möte då Getafe tar emot Alaves. Det är nästan ett toppenmöte och definitivt ett möte som handlar om att kriga till sig en biljett till Champions League eller Europa League - för båda lagen är högst delaktiga i den striden fortfarande. Det är nämligen som så att Getafe är sexa i tabellen och Alaves är femma. Det skiljer fyra poäng mellan lagen men jag är övertygad om att Getafe tar igen försprånget.

Getafe fortsätter att gå från klarhet till klarhet. De är vidare i den spanska cupen och tar viktiga poäng i ligaspelet. De kommer till mötet från en 2 - 1 vinst borta mot Villarreal där inhopparen (!) Angel Rodriguez gjorde segermålet i slutminuten. Anledningen till mitt utropstecken är att Getafe, som spelar 4-4-2 har ett lyxproblem, med tre vassa målskyttar i Angel Rodriguez, Jaime Mata & Jorge Molina. Just på hemmaplan gör Getafe mål mot allt och alla, till och med Barcelona, så offensiven är på topp och kommer att utmana Alaves försvaret maximalt.

Det är dock inte bara anfallsspelet som är lysande hos Getafe. Även försvarsspelet har varit stabilt, där laget har försvar sig med många spelare. När Getafe har spelat hemma har de många gånger också lyckats hållan nollan, senast mot Valladolid i cupen (och även ligan tidigare), samt även Real Sociedad, Real Betis och Espanyol i ligan. Mittbacken Djene Dakonam har nästan blivit en världsback då han har haft en helt lysande säsong bakom sig och fortsätter att imponera.

Förra säsongens möte på Coliseum Alfonso Perez slutade 4 - 1 till Getafe.

Framgångsreceptet för Alaves denna säsong har varit att laget är snabba med att ta sig in till straffområde med oftast fyra man. Hela laget jobbade riktigt hårt senast mot Girona. I början av andra halvleken kom utdelningen då Borja Baston kvitterade till 1 - 1. Det blev ett välförtjänst resultat, då Alaves fick med sig en poäng. Alaves har dock under januari fönstret tappat Ibai Gomez till Athletic Bilbao. Ett ytterligare avbräck på mittfältet är Jony Rodriguez med stukad fotled och är borta.

Getafe är starkare i defensiven än vad Girona är, samt att Getafe alltid gör mål, så här ska Getafe ha en mycket större chans än vad Girona hade att slå Alaves. Marknaden har nästan likadana odds, som det var i Girona - Alaves matchen så jag finner därmed ett stort värde i att spela på en rak etta, på en Getafe seger, till 2,00 i odds.

Själva oddset finnes hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

---
Bekräftad startelva Getafe: David Soria, Vitorino Antunes, Leandro Cabrera, Djene Dakonam, Bruno, Sebastian Cristoforo, Damian Suarez, Nemanja Maksimovic, Francisco Portillo, Jaime Mata & Jorge Molina.

Bekräftad startelva Alaves: Fernando Pacheco, Ruben Duarte, Guillermo Maripan, Martin Aguirregabiria, Ximo Navarro, Burgui, Manu Garcia, Tomas Pina, Ruben Sobrino, Jonathan Calleri & Borja Baston.
---

This is the stats tab
This is the post tip