Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,74 - Quick Betting Casino -

Högintressant och hett möte mellan Galatasaray från Turkiet och grekiska grannarna PAOK.

Båda lagen har öppnat ligaspelet på ett övertygande sätt. Galatasaray leder Super Lig på maximala 18 poäng. Efter ha besegrat lite strögäng så kom det stora testet i lördags när det var bortamatch mot den stora rivalen Fenerbache. Resultatet blev 3-1 i Galatasarays favör och halva Istanbul svävar för tillfället på moln.

Sålde under månaden anfallaren Kerem Akturkoglu, för en i sammanhanget struntsumma på, €12 M till Benfica men det verkar inte ha försvagat anfallet nämnvärt. Ersatte honom kvickt med Victor Osimhen som är på lån från Napoli. När Chelsea inte kunde matcha nigerianens löneanspråk så verkar Galatasaray inte ha något problem med det. Köpte för säkerhets skull även ungerske landslagsstrikern Roland Sallai från Freiburg för €6 M.

Så det är en grym trupp tränare Okan Buruk har att laborera med framför allt offensivt med namn som Yunus Akgun, Dries Martens, Baris Yilmaz, Roland Sallai, Victor Osimhen och Michy Batshuayi. Så att Mauro Icardi och Hakim Ziyech är skadad är faktiskt inte hela världen, det finns ersättare om man säger så.

Då är det lite värre att förste-keeper Fernando Muslera är avstängd efter sitt röda kort i Champions League kval matchen mot Young Boys. Backen Abdulkerim Bardakci som blev utvisad i första kvalmatchen har dock sonat sin avstängning och är åter tillgänglig.

Mål åt båda håll i Istanbul?

PAOK tog hem den grekiska Super League förra säsongen efter en stark slutforcering där man besegrade alla tre toppkonkurrenterna AEK, Olympiacos och Panathinaikos innan sista matchen där det också blev vinst mot Aris. Mittfältstrion Giannis Konstantelias, Taison och Andrija Zivkovic var strålande i slutspelet.

Inledde den här säsongen med att försöka kvala in till Champions League och till en början gick det bra då första hindret Borac Banja Luka från Bosnien avklarades genom 3-2 hemma och 1-0 borta. Sedan gick man på pumpen mot Malmö (2-2 borta och 3-4 efter förlängning hemma). Fick dock ny chans till Europa (League) och där hade man flax med lottningen när Shamrock från Irland blev motståndet. 4-0 hemma och 2-0 borta.

När det gäller ligaspelet så blev det 0-0 mot Panathinaikos men i övrigt segrar mot svaga team, för precis som dagens motståndare har man en liga där det skiljer många nivåer mellan de bästa och övriga lag.

Soualiho Meite (m, åter Benfica), Konstantinos Koulierakis (m, Wolfsburg) är de enda av värde som ej är kvar från förra säsongen. Mady Camara (Olympiacos) och Tiemoue Bakayoko (Lorient) är inhandlade som ersättare.

Även tagit in backarna Omar Colley (Besiktas) och Dejan Lovren (Lyon) samt anfallarna Fedor Chalov (CSKA Moskva) och Tarik Tissoudali (Gent). Både Fedor & Tarik har redan hunnit näta för PAOK.

Skador på Andrija Zivkovic och Brandon Thomas är olyckliga då det är två viktiga pjäser framåt. Tror ändå att det kan bli mål både framåt och bakåt för PAOK. Så dagens spel blir att båda lagen gör mål.

This is the stats tab
This is the post tip