Värnamo gästar GAIS på söndagen. 
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget Värnamo. Spelet sitter om de tar poäng. 

Nykomlingen GAIS såklart en av de stora positiva överraskningarna den här säsongen. Men känslan är att de var lite väl hajpade ett tag när placeringen var väldigt framskjuten i en jämn tabell. Efter ett par torsk har de nu fallit ner till åttonde plats, fortfarande väldigt bra och extremt mycket bättre än vad den samlade expertisen tippade inför säsongen. 

Men som jag var inne på inför deras sista match före uppehållet:
Sprack bubblan lite efter derbytorsken mot Blåvitt? Det var en väldigt stor match just när Gais hajpades som bäst. De hade chans att försämra läget ytterligare för IFK. Men föll efter en svag insats som följdes upp av en ny dålig match mot BP. Går inte att komma ifrån att åttondeplaceringen är en överprestation sett till spelarmaterialet. 

Fyra raka utan torsk för Värnamo

Bortalaget Värnamo har haft en rätt tuff säsong. Inledde som bekant med att inte kunna spela hemmamatcher och har gjort ledarförändringar. Men känslan är att de var lite på gång före uppehållet. Fick igång rutinerade Simon Thern, som i sina bästa stunder kan vara en bra allsvensk spelare. Hade fyra raka utan förlust där de tog poäng mot såväl Malmö som Djurgården. 

Är fortfarande i allra högsta grad inblandade i bottenstriden, så de har allt att spela för. Kommer sälja sig dyrt här och bör vara hyggligt nöjda med en poäng. 

I grunden tycker jag inte det skiljer några mil mellan lagen. Är på ungefär liknande nivåer även sett till underliggande statistik, små marginaler ifrån att de varit närmare varandra poängmässigt. När då Värnamo har allt att spela för jämfört med GAIS, som överträffat alla förväntningar oavsett hur de fyra matcherna slutar, gillar jag plushcp. För Gais behöver vara sin bästa version med hårt jobb, aggressivitet och all in-mentalitet för att vara riktigt bra. Tummar de på den biten tappar de tillräckligt många procent för att de ska bli en enklare uppgift. 

För mig är det här på förhand jämnare än vad oddsen säger, då känns det givet att spela smålänningarna. 

Speltips: Asian +0,5 eller dubbelchans Värnamo. 

This is the stats tab
This is the post tip