Tror nog vi alla kommer ihåg rubrikerna när GAIS inte kunde skjuta upp sin match mot Lindome i förkvalet till Svenska Cupen. De flesta av spelarna hade redan inplanerad semester så det var bara att ställa upp med juniorer blandat med spelarna som var kvar på hemmaplan. Men trots detta “skrällde” GAIS och gick vidare. Nu ställs man mot betydligt tuffare motstånd i form av IFK Värnamo från Allsvenskan.

I sådana här cupmatcher i augusti är det alltid svårt veta hur klubbarna tänker. GAIS har gjort det fantastiskt i Ettan Södra men har börjat tappa poäng på sistone, kanske behöver mer prioritet läggas där och inte riskera skador/slitna spelare i cupen... Oavsett verkar det bli en rätt stark lineup med tanke på att de hinner återhämta sig till helgens match mot Oskarshamns AIK.

IFK Värnamo ligger strax ovanför kvalstrecket i Allsvenskan. Har gjort det spelmässigt riktigt bra och spelare som Zeljkovic, Antonsson och Johansson sysselsätter alla försvar. Hade inte så mycket att säga till om mot BK Häcken i helgen och nästa match i Allsvenskan är årets viktigaste hittills mot Helsingborg. En vinst där så kan de få ännu mer andrum.
______

Det lär bli lite rotation i båda lagen inför matchen men samtidigt tror jag inte på några stora förändringar. Fokuset lär vara på helgens matcher och denna match kan bli mer försvarsinriktad och ligga rätt i positioner. Tycker oddset är lockande på underspel här mellan ett GAIS som bör tillhöra Superettan och kan definitivt hålla jämna steg med Värnamo över en match.

Spel: Under 2.5 mål till 2.60 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip