IFK Norrköping gästar GAIS på lördagen. 
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget Norrköping. Spelet sitter om Peking undviker förlust. 

Som många andra är jag full av beundran för nykomlingen Gais säsong. Med mer än halva säsongen spelad ligger laget femma med 28 inspelade poäng. Kontraktet klart, kan börja optimera inför 2025 redan. De är verkligen bra på riktigt. Med det sagt:
Det är en sak att spela på Makrillarna när de är underdogs. En helt annan sak att backa upp laget som stora favoriter. Allsvenskan är trots allt en väldigt jämn serie och även om Holmbergs gäng imponerat på hela fotbollssverige tänker åtminstone inte jag spela på laget när de står under 1.70 att vinna en match i Allsvenskan. 

Kommer från sex poäng mot AIK utan att släppa in något mål. Tycker dock de hade flyt i bägge matcherna. Ullevibataljen var jämn, AIK hade kunnat ta ledningen inledningsvis. På Strawberry Arena gjorde Gais ett tidigt ledningsmål, därefter var ett krisande AIK klart bättre och det var bara Gnagets ineffektivitet som höll slutresultatet till 1-0. Sånt brukar jämna ut sig. 

Peking på g?

Norrköping är en av årets negativa överraskningar. Ligger på kvalplats inför den här omgången. Men de har två raka segrar och positivt är att de hållit nollan i bägge matcherna. Är framför allt försvarsspelet som var det stora problemet under våren. Den biten har varit bättre under de senaste matcherna. Kanske är laget lite på gång och kanske har Mitov-Nilsson gett någon form av ny stabilitet bakifrån. 

För på pappret ska inte Norrköping behöva vara en klockren nedflyttningskandidat. Förvisso en rätt jämn trupp, men de har ett par-tre spelare som borde kunna göra skillnad. Verkar vara på gång truppmässigt och har faktiskt konkurrens på en del positioner nu. I lördags presenterades Moberg-Karlsson också, kan ge ett lyft även om han säkert inte är spelklar redan nu. 

Slog Gais hemma i Norrköping i våras i en bedrövlig match. Men det var en rätt jämn match. Trots att det är gräs och inte konstgräs. Jag ser framför mig att det ånyo blir jämnt här, för även om göteborgarna är ett bra lag har jag svårt att se att de blåser lag av banan. Därför känns det givet för mig att backa upp underdogen här. 

Speltips: IFK Norrköping asian +0,5

This is the stats tab
This is the post tip