Malmö FF gästar Gais på onsdagen. 
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. 

Nu var det visserligen landslagsuppehåll nyligen, men Malmö går in i ett tajt matchande nu. AIK borta i söndags var nog en urladdning (0-0). Bara två vilodagar inför den här matchen i Göteborg nu. I helgen väntar Häcken hemma innan europaspelet drar igång nästa vecka. Rangers på besök då. 

Offensivt avbräck i form av Kiese-Thelin (avstängd). Dessutom frågetecken på Christiansen, som missade AIK-matchen. Kan inte tänka mig att han är redo här bara två dagar senare med tanke på schemat som är på ingång. Bänkspelarna Jörgensen, Berg, Rieks m.fl. har väl inte riktigt rosat marknaden heller. Botheim svag form en längre tid. 

Så jag har svårt att se en offensiv jätteprestation från Malmös sida. Insatsen mot AIK var rätt svag, vilket till viss del går att skylla på planen, som kommer vara bättre här. Men ändå - svårt se att Malmö är all in i den här matchen. Dessutom ligger de i klar pole position tabellmässigt för att ta guldet, så inte alls pressade att vinna. Tre-fyra trepoängare till bör räcka, det kommer såklart lösas. 

GAIS ångar på

Spelade övern när Gais gästade Västerås i lördags. Var inne på att de skulle kunna blåsa på nu när de är långt inne i säsongen och helt klara. Men det här är en hemmamatch mot ett storlag, tror inte det blir samma galna körning som mot Västerås. 

Tycker Holmbergs gäng flera gånger visat att de kan begränsa storlag till ett fåtal målchanser. Nollade Bajen hemma, samma sak med AIK. Stod upp bra mot DIF i Stockholm (1-0-torsk) och även nere i Malmö (förlust med amma siffror). Alltid jobbiga att möta och bra underliggande defensiv statistik. 

Jag tror ett inspirerat och energifyllt hemmalag kommer sälja sig jäkligt dyrt här. Alltid lite läskigt att spela undern mot Malmö, klickar det och utdelning kommer kan de göra tre mot alla lag i serien. Men jag tror som sagt att MFF kommer vara lite trubbiga och då kan Gais stå upp. 

Underspelet känns klart bra som startposition i matchen. 

Speltips: Under 2,5 mål i matchen. 




This is the stats tab
This is the post tip