Speltips: Under 2.5 mål till 2.00 hos bet365
________________


Det är tätt matchande där mycket handlar om att återhämta sig så snabbt som möjligt men också ha en bredare trupp. För GAIS del har man häng på topplaceringarna och kommer ifrån en riktigt bra insats mot Malmö FF där det inte var långt ifrån tre poäng. Medan Djurgården är ute på sin göteborgsturné och besegrade Häcken i den första matchen och nu ställs mot ett taggat GAIS. Laget har fortsatt häng på Malmö FF men framförallt handlar det om att säkra ett europaspel när flera bra lag är hack i häl. 


GAIS
Senaste match: GAIS - Malmö FF 0-0
xG: 1.19 - 0.50
Skott/skott på mål: 10/3 - 8/2
Possession(%): 39 - 61
Hörnor: 5-5
Ett imponerande försvarsspel och en härlig inställning gjorde att Malmö FF hade det oerhört tufft och GAIS kändes hetare och var även närmast segern. Gästerna hade visserligen mycket boll men GAIS hade kontroll och det mesta gick bara långsamt. 


Djurgården
Senaste match: Häcken - Djurgården 1-2
xG: 1.58 - 1.81
Skott/skott på mål: 20/6 - 12/5
Possession(%): 65 - 35
Hörnor: 4 - 2
Det var ett stabilt Djurgården som tog sig an Häcken med ett lågt försvarsspel, det syntes att Häcken hade problem och blev lite för stressade med boll och spelade flera gånger Djurgården till farliga omställningar. I andra halvlek var det som vanligt öppna spjäll där Djurgården visade störst effektivitet. 


Inga nya rapporter om skador eller avstängningar från senaste omgången.

  

Styrkan sitter i försvarsspelet när viktiga poäng står på spel

Det som gjort att GAIS levererat så bra under säsongen grundar sig i ett oerhört stabilt försvarsspel och hårt arbete i defensiven. Det bjuds aldrig på några större ytor utan laget arbetar kompakt och med en bra intensitet vilket många lag fått känna på under denna säsong. Hemmaspelet har varit ruskigt starkt med 7 vinster, 3 oavgjorda och enbart 2 förluster. Nu kommer ännu ett storlag på besök och GAIS har som vanligt ingen direkt respekt utan går in med ett stort självförtroende. Gästerna testade en ännu defensivare uppställning senast mot Häcken där man låg i en fembackslinje i stora delar av matchen. Häcken fick inte sina omställningslägen och något liknande behöver man göra här för att stänga ner GAIS. Är inne på att detta blir en match av defensiv karaktär med två lag vars defensiv imponerat och ett slitet Djurgården fortsätter att spela ett lägre försvarsspel med hela sitt manskap på rätt sida av boll. Det är fortsatt viktiga poäng på spel och det kommer att märkas i denna match. 


Speltips: Under 2.5 mål till 2.00 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip