Speltips: Under 3 mål till 1.73 hos Expekt  


Hett allsvenskt möte under måndagskvällen när GAIS tar emot AIK. Räknar med bra tryck på läktarna, rivalitet och väldigt mycket kamp på planen. GAIS har genomgående haft bra flow men har inte fått resultaten med sig på sistone medan AIK vill ha en effekt med nya tränaren Mikkjal Thomassen och med hans nya taktik som lär förändra laget på sikt. 

 
AIK
Senaste match: Halmstad - AIK 1 - 2
xG: 0.75 - 1.72
Skott/skott på mål: 9/3 - 16/5
Possession(%): 41 - 59
Hörnor: 0 - 2
Goitom ledde laget med ännu en ny taktik och olika roller. Denna gång klickade det mycket bättre och möjligtvis är det något liknande som den nya tränaren vill åt efter att ha hört diverse intervjuer och reportage. Hur som helst själva matchen kontrollerar AIK från början till slut och man spelar en bra fotboll. Dessvärre blev det lite nerv mot slutet när Nordfeldt gör en tabbe men laget håller ut och tar tre viktiga poäng. 


GAIS
Senaste match: Sirius - GAIS 3 - 1
                                                                                                                                                        xG: 1.93 - 1.56
                                                                                                                                                                              Skott/skott på mål: 14/5 - 19/6                            
                                                                                                                    Possession(%): 60 - 40
                                                                                                                                                                       Hörnor: 6 - 10

GAIS gör en helt okej match och är stundtals favoriter i åtminstone första halvlek där man lyckas få till vassa omställningar på Sirius. I andra halvlek försöker gästerna väcka laget med flertalet byten men lyckas inte nå upp till sin kapacitet och ännu en förlust är ett faktum. 



Läget i GAIS?
- Robin Frej hjärnskakning.
- Axel Henriksson avstängd.
- Amin Boudri avstängd.
Nu kanske man tänker att det är kaosartat i GAIS men de har ändå en helt okej bredd och tränare Fredrik Holmberg har roterat genomgående under sin tid i klubben. Lugnt annars på transfermarknaden där: Jack Cooper Love lånet är avslutat
Chika Chidi lånas ut till Helsingborg och Lucas Hedlund klar sedan tidigare för klubben. 


Läget i AIK?
Många rykten om spelare. Mestadels om Rui Modesto och Ioannis Pittas som verkar få förfrågningar flera gånger i veckan. Än är Berntsen inte nöjd med buden som presenterats. Martin Ellingsen fortfarande saknad på planen. AIK siktar mycket på att växla upp träningskulturen.

Defensivare matchbild när Thomassen vill sätta sin struktur

Ett AIK med ny tränare kommer fortsätta att försöka ligga mer kompakt och inte bli för utspridda i laget. Det verkar bli någon form av 3-5-2 alt 3-4-3, där det kommer att bli viktigt med den defensiva balansen återigen. Fanneh gjorde det helt okej senast och skapar mer utrymme för Saletros/Celina att kunna vara fler spelare på mitten. Det kommer behövas när hemmalaget spelar väldigt rakt och snabbt och vill skapa mer öppna matchbilder. Det är intensiva i sitt presspel har inte haft lika mycket kontroll i de senaste matcherna. Det handlar om att ha kyla från AIK i uppspelen och låta hemmalaget komma i press. Det blev inte direkt någon värdemätare att spela mot Halmstad även om han gjorde en bra match. Nu är det mer allvar och då tror jag jag att Thomassen välja spela något mer risk minimerat om man har stor respekt för GAIS. Tycker att under tre mål är en bra utgångsposition i matchen då jag väntar mig två mer kompakta lag i defensiven som siktar mer på snabba omställningar.


Speltips: Under 3 mål till 1.73 hos Expekt

This is the stats tab
This is the post tip