Frankrike:

Guldfavoriten inledde hemma-OS med en trygg 3-0-seger mot USA. Det var dock långt ifrån någon överkörning och Frankrike var spelmässigt inte tre mål bättre än amerikanerna, som inledningsvis ställde till lite besvär för Thierry Henrys lag när Les Bleus hade lite svårigheter att hitta klara målchanser och finna vägar igenom ett lågt USA-försvar. Den franska kvaliteten sken dock igenom slutligen. Lagkaptenen Alexandre Lacazette gavFrankrike ledningen med ett fint distansskott och nye Bayern München-stjärnan Michael Olise ökade på, även han med ett välplacerat distansskott, innan Loïc Badé fastställde slutresultatet med en resolut nick på en fast situation.

Frankrike körde inte över sitt motstånd, men kontrollerade hela tiden tillställningen och segern kändes aldrig hotad. Namnmässigt är Frankrike på en helt annan nivå än de flesta andra lagen i den här turneringen, så till den milda grad att Henry kunde placera två oerhört talangfulla spelare i Rayan Cherki och Desiré Doué på bänken. Med Manu Koné har Frankrike också fysik och storlek på mittfältet för att kunna hantera Moriba och Keita, som är Guineas främsta spelare.

Guinea:

Föll i premiärmatchen mot Nya Zeeland, vilket inte bådar särskilt gott inför mötet med värdnationen. Guinea var spelmässigt med i matchen, men stod för några rejäla misstag som ledde till mål, där NZ:s 1-0-mål var en rejäl bjudning – alldeles direkt efter en straffmiss från öborna.

Guinea har ett fysiskt mittfält med Getafes Ilaix Moriba och lagkaptenen Naby Keita, som är en av de tre överåriga spelarna i truppen.

Favoriten håller

Jag såg båda dessa lags öppningsmatcher. Frankrike levde upp till förväntningarna, åtminstone resultatmässigt samtidigt som Henrys lag visade vilken individuell kvalitet laget besitter, samtidigt som Guinea inte övertygade i förlusten mot Nya Zeeland. Jag har svårt att se Guinea försvara lika väl som USA gjorde under stora stunder och med lite större ytor kan spelare som Olise orsaka ännu mer skada. Frankrike ska vinna det här med marginal om man kommer upp i normal nivå.

This is the stats tab
This is the post tip