Speltips: Leverkusen vinna matchen @ 1,75 - Bethard -

Tidig avspark när Feyenoord och Leverkusen spelar Champions League fotboll i badkaret som arenan De Kuip i Rotterdam kallas.

Feyenoord var kul att se på förra säsongen. Ofta full fart framåt både på hemma och bortaplan. Med facit i hand kanske lite naiv taktik från Arne Slot i alla fall gällande bortaspelet där det blev tre raka förluster i Champions League. På hemmaplan dock helt rätt att gasa med fansen i ryggen och tack vare två vinster på De Kuip höll man Celtic bakom sig och fick ny chans i Europa League. Efter 1-1 mot Roma både hemma och borta så krävdes straffar. Hade då bytt ut flera givna elvameters-exekutörer och ersättarna pallade ej trycket.

I inhemska ligan gick det bättre. 26-6-2 räckte till en andraplats bakom serievinnande PSV. Fick lite revansch i starten av den här säsongen då man tog hem "Johan Cruyff Shield" efter seger över just PSV. En som säkert var extra glad för pokalen var nog slovak-backen David Hancko som den här gången förvaltade sin straff i mål och inte brände elvameterssparken som var fallet mot Roma.

Själva ligasäsongen har startat med en seger och tre kryss, så redan efter fyra omgångar är man nio poäng bakom PSV (som förvisso spelat en match mer). Är väl egentligen inte så konstigt att det kan gå lite halvsegt i början av säsongen då det är ny röst på bänken i form av dansen Brian Priske. Dessutom tappat flera pjäser från förra säsongen.

Alireza Jahanbakhsh, Ondrej Lingr, Yankuba Minteh, Mats Wieffer och Lutsharel Geertruida finns inte kvar i klubben och om vi ska vara ärliga så ser inte nyförvärven ut att hålla samma standard. Fick dock behålla anfallsduon Igor Paixao & Santiago Gimenez så framåt kan det säkert bli en del mål mot svaga inhemska motstånd.

Skador på backarna Quilindschy Hartman och Wolves-lånet Hugo Bueno samt mittfältaren Calvin Stengs. Sen test på Gernot Trauner medan flera av de nya ännu ej debuterat. Facundo Gonzalez, Jeyland Mitchell och In-Beom Hwang väntar alla på att debutera, så lär knappast vara aktuella för startplats här.

Leverkusen rider vidare på framgångsvågen i badkaret

Leverkusen som hade en helt fantastik säsong i fjol där man gick obesegrade genom Bundesliga och vann med sjutton poängs marginal till tvåan Stuttgart. Tog även hem cupen efter finalseger över Kaiserslauten. I Europa League äventyret tog det stopp i finalen där Atalanta blev första och sista lag att besegra Leverkusen säsongen 23/24.

Till skillnad från Feyenoord så har Leverkusen fåt behålla sin succetränare då Xabi Alonso viftade borta alla anbud och kritade på nytt kontrakt med "Die Werkself".

Behövde inte heller sälja några spelare men Adam Hlozek valde att fortsätta karriären i Hoffenheim för att få mer speltid. Försvararen Odilon Kossounou är utlånad till Atalanta men i övrigt alla från ifjol kvar. Inte heller tagit in överdrivet mycket nytt folk. Martin Terrier (a, Rennes), Jeanuel Belocian (b, Rennes), Aleix Garcia (m, Girona) och Nordi Mukiele (b, PSG, lån) är de som tillkommit.

Säsongsinledningen har varit bra och man visar att förra säsongens framfart inte var någon engångsföreteelse. Föll mot Leipzig med 2-3 men i övrigt segrar mot Mönchengladbach (3-2) och Hoffenheim (4-1). Tog även hem Supercupen mot Stuttgart efter straffar trots att nye Terrier åkte på rött redan efter dryga halvtimmen.

Visst är Feyenoord bra på hemmaplan men det tar nog lite tid innan alla pusselbitar är på plats och i nuläget är Leverkusen redan ett färdigt lagbygge som går från klarhet till klarhet. Kommer lita på tyskarna här och spela den raka tvåan till en bit över 1,70 i odds.

This is the stats tab
This is the post tip