Speltips: Fenerbache vinna eller kryssa @ 1,65 - Bethard -

Intressant Europa League-möte i Istanbul mellan Jose Mourinhos nuvarande lag Fenerbache och hans tidigare arbetsgivare Manchester United.

Den turkiska storklubben är på fjärde plats i inhemska serien. 5-2-1 visar att det inte är några mil till ledande Galatasaray. Dock lite surt att det var just ärkerivalen som förlusten kom mot och en extra citronskiva att det var på hemmaplan man torskade.

Var på vippen att ta sig till Champions League efter slagit ut Lugano så väntade Lille. 1-2 i första matchen men 1-0 i returen innebar förlängning men där drog man på sig straff i 118e minuten. En minst sagt kostsam hands av Ghana-backen Alexander Djiku.

Fick dock precis som Malmö en biljett till Europa League som tröstpris och i den turneringen har det blivit 2-1 hemma mot Royale Union Saint­-Gilloise och 1-1 borta mot Twente.

Det är en fin trupp som "The Special One" har att tillgå och det finns klass så väl bakåt som framåt. Har dock valt att inte ta med Oguz Aydin, Bartug Elmaz, Levent Mercan eller Filip Kostic i Europa-truppen. Lär matcha en stark elva mot sitt gamla lag där både Sofyan Amrabat och Fred tidigare fanns under Joses ledning.

Skador på Jayden Oosterwolde, Ismail Yuksek, Bright Osayi-Samuel, Cengiz Under och andrekeeper Irfan Can Egribaya. Är väl egentligen bara Oosterwolde som är ordinarie och ett kännbart avbräck.

Fel favorit i Istanbul?

Manchester United lyckades efter en månad utan seger ta en trea senast hemma mot Brentford i Premier League. Tog sig i och med vinsten upp på tolfte plats och manager Erik ten Hag har Inte behövt besöka arbetsförmedlingen under veckan än så länge.

I Europa League har man kryssat gånger två. Inledde med 1-1 mot Twente och senast 3-3 i en riktig pang-pang match mot Porto. Hade 2-0 tappade till 2-3 men på stopptid stångade Harry Maguire in slutresultatet och räddade en pinne. Lagkapten Bruno Fernandes såg rött för andra matchen i rad (fick även pastejskiva i ligamötet mot Tottenham matchen innan) och fick duscha tio minuter före resten av laget. Portugisen är ej med här pga avstängning, tungt avbräck!

Får se vem som ersätter Bruno. Om ten Hag vill köra offensivt så blir det nog två anfallare med Joshua Zirkzee & Rasmus Höjlund, men väljer han det mer defensiva alternativet så passar Casemiro eller Manuel Urgarte bättre. Mittfältsduon Mason Mount / Kobbie Mainoo hade passat ännu bättre men dem är skadade och kan ej medverka.

Luke Shaw, Tyrell Malacia, Leny Yoro och Harry Maguire dras också med skador och förväntas missa.

Ett United utan sin kapten och en koppel av andra spelare borta tycker jag inte ska vara favorit i det här mötet. Kommer därför lägga ett spel på hemmalaget att vinna eller kryssa. Sedan blir kvällens TV-spel Dusan Tadic att göra mål i matchen. Den rutinerade serben visar inga ålderstecken och har målat i de tre senaste matcherna. Har sett så låga odds som 3,00 för Tadic som målskytt men finns till 5,10 hos Expekt så det är där vi lägger vårt bet.

This is the stats tab
This is the post tip