Speltips: Porto vinna matchen med insatsen åter vid kryss @ 2,00 - Quick Betting Casino -

Två lag som inte lyckades väl i första omgången i Europa League är aktörerna när Porto och Manchester United möts i Portugals näst största stad.

Det kändes som att Porto tog alldeles för lätt på uppgiften senast när de for upp till nordnorge för möte med Bodö/Glimt. Redan när man såg laguppställningen, som saknade namn som Alan Varela, Eduardo Pepe och Wenderson Galeno, så förstod man att tränare Vítor Bruno trodde att det var ett brödgäng man mötte. Låg under med 1-2 i halvtid men fick sedan en gyllene chans att vända på steken när Isak Määttä i hemmalaget filmade till sig sitt andra kort för dagen i början av andra akten. Men trots en man mer på planen så släppte Porto in 1-3 och då hjälpte det inte att Deniz Gül målade (i 90e minuten) i sin debut som inhoppare. 

Var då bättre påkopplade i senaste ligamatchen mot Arouca. Stod förvisso 0-0 efter första halvlek men efter att andra matchen i rad fått spela en man mer i andra halvlek lossnade det och när domaren blåste av matchen så stod det 4-0 på tavlan. Samu Omorodion (fem mål på de fyra senaste), Galeno, Nico Gonzalez och Deniz Gül var målskyttarna. Nu är det så klart skillnad på Arouca och Manchester United men alltid skönt att komma igen och ta en trea efter en fiaskoartad insats som den på Aspmyra Stadion.

Har åter Arsenal-lånet Fabio Vieira efter skada men försvararen Otavio är "out" tillsammans med backkollegorna Iván Marcano & Zaidu Sanusi. Anfallaren Danny Namaso stod också över mot Arouca men bör vara åter här. Fran Navarro ser dock ut att missa för tredje matchen i rad.

Porto en svårknäckt nöt på Estádio do Dragão

Manager Erik ten Hag hänger löst hos The Red Devils efter 0-3 förlusten i helgen mot Tottenham. Nederländaren ser inte ut att kunna lyfta laget och en ny röst på bänken känns snart som ett måste för att få fart på spelarna. Ligger på 13e plats i Premier League och har 5-8 i målskillnad. Så framför allt offensivt är det ökentorrt.

I Europa League blev det 1-1 mot Twente i första matchen. Hade det varit i Enschede hade fansen i viss mån kunnat köpa resultatet men nu var det på Old Trafford och då ska det bara vara tre poäng mot ett lag som hade 7-5-5 gällande bortaspel i Eredivisie förra säsongen.

På pappret har United fått ett ganska lätt spelschema i Europa League med bortamatcher mot Plzen och FCSB samt hemmakamper mot nämnda Twente, PAOK, Bodö/Glimt och Rangers. En "normal" säsong så ska det vara minst 16 poäng i dom matcherna och då skulle man sannolikt ha råd att kryssa borta mot Porto och Fenerbache och ändå ta sig vidare till slutspel.

Fick mittfältsduon Mason Mount och Kobbie Mainoo skadade mot Spurs och båda ska testas sent här. Sedan tidigare har man skador på Luke Shaw, Leny Yoro, Harry Maguire och Tyrell Malacia.

Framåt är Rasmus Höjlund redo att starta på bekostnad av Joshua Zirkzee. Har även Amad Diallo som alternativ till Marcus Rashford på kanten. Att Antony ska peta Alejandro Garnacho känns rätt osannolikt.

Porto är inte lätta att besegra på Estádio do Dragão och det är väl bara Barcelona som lyckats att ta en trea där på sistone. United är ur form och frågan är hur mycket kraft man lägger på Europa League när tabelläget i Premier League är minst sagt kritiskt.

Tycker inte att Man U ska vara favoriter här och spelet som testas är Porto att vinna med insatsen tillbaka om det blir oavgjort i matchen. Vitor Bruno har lärt sig läxan och mönstrar bästa elvan. Vamos lá dragões!

This is the stats tab
This is the post tip