Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,80 - Expekt -

Stormöte i Danmark när landets två största städer Aarhus och Köpenhamn drabbar samman på Parken i huvudstaden.

FCK fick en bra inledning på ligasäsongen när Lyngby besegrades på bortaplan med 2-0. Mål från Orri Oskarsson och Mohamed Elyounoussi innan halvtimmen var slagen la grunden för vinsten. Oskarsson hade en till boll inne i första halvlek men fick det ej godkänt efter att VAR hittat en tveksam offside i tidigare skede. Fanns även bud på 3-0 från Diogo Goncalves, men det stannade vid två mål.

Skönt för nye målisen Nathan Trott och backarna Munashe Garananga & Rodrigo Huescas att hålla nollan i debuten. På högerkanten så startade både Viktor Claesson och Jordan Larsson och fick 70 respektive 60 minuters speltid.

Drömlottning i Champions League där man i torsdags besegrade Magpies från Gibraltar med 3-0 på bortaplan. Startade med en stark elva men efter tredje målet i 65e minuten kunde tränare Jacob Neestrup plocka av och vila flera av nyckelspelarna. Då FCK hade 75% bollinnehav, 10 hörnor och 22 målchanser så ses nog match mer som ett träningspass och bör inte ha slitit allt för mycket på grabbarna. Kan således köra bästa manskapet här för att sedan lufta truppen i returmötet med Magpies på Parken till veckan.

Räknar här med samma elva som mot Lyngby i ligapremiären. Skador på Nicolai Boilesen, Elias Achouri, William Clem, Andreas Cornelius och Roony Bardghij, men nye hemvändande mittfältaren Thomas Delaney är med i matchtruppen och ersätter Elias Jelert som såldes till Galatasaray i tisdags.

Luktar mål på Parken

Aarhus stod för en bra säsong i fjol. Kom femma i grundserien och fick samma placering i mästerskapsserien. Blandade och gav under försäsongen där det blev 2-1 mot Luton Town i genrepet.

Fick en bra start på ligasäsongen när det blev 1-1 hemma mot förra säsongens mästare Midtjylland. Tobias Bech höll sig framme och stötte in 1-0 redan i 9e minuten och tjugo minuter senare hade mittbacken Frederik Tingager smugit upp i planen och var så när på att sätta 2-0 men fick bollen rakt på keepern. Bästa chansen till att utöka ledningen fick dock Patrick Mortensen från straffpunkten men även den gång var Elias Olafsson i bortaburen i vägen. Var i stället Midtjylland som gjorde matchens andra mål och fixade slutresultatet till 1-1. På det stora hela så såg det bra ut för AGF och kan de komma upp i samma standard mot FCK så finns det chans till ett bra resultat.

Tappade inför säsongen målvakten Bailey Peacock-Farrell (Burnley, åter efter lån) men har ersatt honom med Leopold Wahlstedt som aldrig riktigt tog vantarna i Blackburn men nu ska försöka peta åldermannen Jesper Hansen (39 år) i AGF. Rutinerade backen Henrik Dalsgaard (Midtjylland) och lovande anfallaren Richmond Gyamfi (Hobro) är de övriga nyförvärven i Uwe Röslers team.

Skada på försvararen Tobias Mölgaard. Tyske anfallaren Janni Serra fanns på bänken senast efter skada men är nu utlånad till Nurnberg säsongen ut.

FCK är stora favoriter att vinna matchen och det köper vi, så spelet som tas sikte på är att båda lagen gör mål i matchen. Brukar bli målrikt från båda håll när lagen ställs mot varandra. 3-2 var resultaten i mästerskapsserien förra säsongen både när FCK var hemmalag och när AGF lirade hemma. I grundserien slutade mötena 1-2 till Aarhus på Parken och 1-1 på Ceres Park i Aarhus.

Spelet sitter om båda lagen gör mål i matchen.