Köln:

FC Köln har haft en tuff start på säsongen och är näst sist i Bundesliga, med en enda seger – och sju förluster – på de inledande elva matcherna. Långt ifrån en rivstart för getterna, som i fjol var ett stabilt mittengäng med potential att sno poäng även från toppgängen. Så har det inte varit i år för Steffen Baumgarts lag, som nu startar upp efter landslagsuppehållet med tuffast möjliga motstånd i form av Bayern München.

Köln har inte hållit nollan i ligaspelet på 19 matcher, har skeppat in 23 mål så här långt och ställs nu mot Bundesligas mest målglada lag. Dessutom har inget lag producerat färre mål än Kölns blygsamma nio. På skadelistan finns veteranmålvakten Philipp Pentke och det finns även frågetecken för unge dansken Jacob Christensen.

Bayern München:

Tabelltvåan Bayern München, som alltjämt får finna sig i att vara Xabi Alonsos Bayer Leverkusen hack i häl, klev in i landslagsuppehållet med tre raka segrar efter cupchocken, när man åkte ur i DFB-Pokals andra omgång mot FC Saarbrücken. Thomas Tuchels lag revanscherade sig med att köra över Borussia Dortmund med 4-0 i Der Klassiker, följt av segrar mot Galatasaray, 2-1, och Heidenheim, 4-2, innan landslagsuppehållet.

Skadeläget har lättat för Bayern, där endast Matthijs de Ligt och unge Tarek Buchmann saknas. Jamal Musiala är också ett osäkert kort och missade landskamperna med Tyskland till följd av en hamstringskada. Joshua Kimmich är dock tillbaka från avstängning och i övrigt ser skadeläget bra ut. Skyttekungen Harry Kane, som redan gjort 17 ligamål och 5 assist i Bundesliga, vilades i Englands avslutande EM-kvalmatch mot Nordmakedonien, där Kane hoppade in i andra halvlek, och bör således vara pigg och hungrig på fler kassar. Bayern är föga förvånande Bundesligas mest målglada lag med 42 mål på 11 matcher.

Bayern för tunga för Köln

Thomas Tuchels Bayern är obesegrat och fortsätter jaga Leverkusen i kampen om förstaplatsen. Bayern har öst in mål och spelare som Harry Kane och Leroy Sané har varit glödheta. Samtidigt har Köln det tungt i botten, där man har problem med både defensiven och målskyttet. Enda som kan tala till hemmalagets fördel är att matchen spelas redan en fredagskväll efter ett landslagsuppehåll, vilket så klart drabbar Bayern hårdare. Jag har ändå svårt att se hur Köln ska ha särskilt mycket att sätta emot här. Bayern -1.75 finns till 1,79 hos Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip