Speltips: Över 2,5 mål i matchen @ 1,72 - Bethard -

Lördagens sena match i Premier League spelas mellan Everton och Newcastle på Goodison Park.

Hemmalaget lämnade senast nedflyttningsplatsen efter vinsten mot Crystal Palace. Matchen började risigt för Everton när Palace tog ledningen redan efter 10 minuter, men i andra halvlek klev Dwight McNeil fram och vände till 2-1 genom sina dubbla baljor. Är nu uppe på tre mål och passerade Dominic Calvert-Lewin i den interna skytteligan. Kul för McNeil men mindre smickrande för DCL som ska vara den store målgöraren hos The Toffees.

Hade viktige backen Jarrad Branthwaite tillbaka senast efter ljumskproblem men nu har det kommit rapporter att han kan komma att missa denna match pga lårskada. Michael Keane som ersatte under första skadesejouren är redo att ta sig an uppgiften igen. Veteranbacken Seamus Coleman, försvarskollegan Nathan Patterson och Idrissa Gueye, ett av många rivjärn på mitten ser också ut att missa matchen pga skador. Framåt så väntar Chelsea-lånet Armando Broja fortfarande på att bli kvitt sin vadskada så han kan göra debut. Får dock vänta ett tag till och ser matchen från sidan tillsammans med vristskadade Sporting-produkten Chermiti.

Manager Sean Dyche var inte nöjd med dansken Jesper Lindström senast och bytte ut honom i halvtid. Så här blir det nog ersättaren Jack Harrison som tar hand om högerkanten tillsammans med backen Ashley Young.

Målrik match med Anthony Gordon i centrum.

Newcastle är på sjunde plats i Premier League och har så här långt endast torskat borta mot Fulham. Fixade senast kryss hemma mot självaste Manchester City. Anthony Gordon gick omkull i straffområdet och tog själv hand om straffen som gav 1-1. Höll dock på att tappa alla poängen på stopptid, men målis Nick Pope gjorde skäl för lönen och räddade en pinne till skatboet.

Hade under veckan match i EFL-cup mot AFC Wimbledon och vann den kampen med 1-0. Hade endast med Fabian Schär (avgjorde matchen på straff) och Harvey Barnes av dem som startade mot Manchester City. Ägde 80% boll och hade 21-2 i målchanser så det kändes nog mer som ett träningspass än match.

Skador stör i truppen och både Callum Wilson och Alexander Isak ser ut att missa matchen, så det lutar åter åt att Anthony Gordon får ta den centrala anfallsrollen, flankerade av Harvey Barnes & Jacob Murphy. På mitten bara unge Lewis Miley borta så det blir Sandro Tonali och tuffa brasse-duon Bruno Guimaraes & Joelinton som startar.

På försvarssidan är det Sven Botman, Matt Target, Jamaal Lascellas och Kieran Trippier som dras med skador. Dock inte helt kört för den sistnämnde att medverka här.

Flera av bolagen tror precis som undertecknad att det kan ramla in en hel del mål här och då Bethard ligger en bit över de flesta andra gällande 2,5 målslinan är det hos dem vi placerar vårt bet.

Kommer även lägga ett TV-spel på Anthony Gordon att få kort i matchen @ 4,85 - Coolbet - .

Har hållit sig lugn så här långt in på säsongen men hade förra säsongen en kortsamling på 12 gula och ett rött. Tyvärr var han avstängd i hemmamötet med Everton förra säsongen och på Goodison hade han ingen rolig dag då det blev 0-3 och många mindre vackra ord från sina gamla fans. Kommer att bli hårt tagen både av ex-fans och motståndare här och frågan är om han kan hålla huvudet kallt eller lackar han till och ger igen med en ostskiva som belöning från domare Craig Pawson som brukar vara ganska flitig med kortleken. När vi nästan får fem gånger degen för kort på Gordon så kändes det värt att testa.

This is the stats tab
This is the post tip