Speltips: Fulham över 5,5 hörnor @ 2,07 - Expekt

Lördagens sena Premier League match utspelar sig på Goodison Park i Liverpool där Everton och Fulham ska mäta svärd.

Everton har efter den dassiga inledning med fyra förluster börjat plocka poäng i takt med att motståndet har varit lättare. 1-1 borta mot Leicester, 2-1 hemma mot Crystal Palace, 0-0 hemma mot Newcastle och 2-0 borta mot Ipswich är de fyra senaste resultaten. 

Nu verkar inte det duga för ledningen som snart kan ha förbrukat tålamodet med manager Sean Dyches "old school fotboll" där det mesta handlar om kamp och långbollar. Både Graham Potter och Jose Mourinho är namn som nämns att ta över The Toffees. 

Ska dock sägas att om man vill ha en mer offensiv och roligare fotboll så räcker det inte med ett fint namn på tränarbänken för med det spelarmaterial som Everton har för stunden funkar bara en slags fotboll att spela. Killar som James Tarkowski, Abdoulaye Doucoure, Idrissa Gueye och Dominic Calvert-Lewin är inga vindsnabba tekniker utan kämpar som är jobbiga att möta. Det närmaste tekniker vi finner i laget är Iliman Ndiaye och i viss mån Dwight McNeil men that's it. 

Fanns förhoppning att försvararen Jarrad Branthwaite skulle kunna medverka senast men han fanns ej med i truppen mot Ipswich. Får se om han är kry nog att lira här. Mittfältstrion Jesper Lindström, James Garner och Tim Iroegbunam stod också över mot Tractor Boys och är osäkra till spel här. Det mesta talar för att det blir Gueye & Doucoure som defensiva på mitten med McNeil framför sig. 

På topp är Calvert-Lewin given och håller Beto på bänken. Youssef Chermiti och Armando Broja har ännu inte kunnat medverka pga skador. Samma visa för backen Nathan Patterson som dock satt på bänken senast och kanske redo för fight här.   

Fulham skapar minst 6 hörnor?

Fulham kommer till Goodison med två raka förluster. Formsvacka på gång, nja det kan man nog inte påstå. Föll med uddamålet borta mot Manchester City och senast i hemmaförlusten mot Aston Villa hade man inte marginalerna med sig. Andreas Pereira missade straff vid ställningen 1-1 och backen Joachim Andersen åkte på frilägesutvisning strax efter man släppt in 1-2. Som salt i såren så satte inhoppande försvararen Issa Diop bollen i egen bur med 20 minuter kvar. Skapade lite tryck på slutet genom Tom Cairney och Harry Wilson som kom in med pigga ben men fick inte utdelning. Så klart inte enkelt en man mindre mot ett försvarande Villa.  

Dansken Andersen avstängd här och med Timothy Castagne skadad så lär det blir firma Issa Diop / Calvin Bassey i mittförsvaret. Inte den mest renspelande duon om man säger så och en straff känns inte långt bort för Everton. 8,00 ( Expekt ) på att Everton nätar från elvameterspunkten, kul att ha som TV-spel. 

På mitten kan både Sander Berge och Tom Cairney få chansen då Sasa Lukic är skadad och Emile Smith-Rowe inte direkt glänste senast. Skulle personligen även föredra Harry Wilson framför Adama Traore på kanten. Raul Jimenez behåller spetsrollen även om det finns alternativ i Rodrigo Muniz och Reiss Nelson. 

Det har så här långt varit ganska lätt för motståndarna att skapa hörnor mot Everton. I fem av åtta matcher har det blivit minst sex hörnor för motståndarna. Två gånger stannade det på fem hörnor för motståndarna och det är bara Bournemouth som inte fick så många hörnor med sig mot The Toffees. 

Fulham brukar skapa en hel del hörnor och har haft sex eller fler hörnor i fem av åtta matcher. Att man bara fixade tre borta mot Manchester City är inget att skämmas över. Fick inte heller till det mot West Ham men i övrigt har det skapats hörnsparkar i matcherna. 

Med kantspelare som Alex Iwobi och Adama Traore brukar det gå undan och det blir oftast inlägg istället för skott och inte sällan fastnar dem på första back med hörna som resultat. Evertons ytterbackar Ashley Young & Vitali Mykolenko är inte rädda att gå framåt och är då ibland efter i löpduellerna och därmed måste bryta passningarna bakifrån, något som gör att bollen går ut över kortlinjen. 

Många faktorer som lovar gott för spelet som blir Fulham över 5,5 hörnor.    

This is the stats tab
This is the post tip