Speltips: England vinna & över 2,5 mål i matchen till 2.00 hos bet365 .

Nations League dundrar igång under onsdagen och vi riktar strålkastarljuset mot matchen mellan England och Grekland på Wembley Stadium!

Det är ett något skadeskjutet England som kommer till den här landslagssamlingen. Kobbie Mainoo, Ezri Konza och Morgan Gibbs-White har alla lämnat återbud till samlingen, men där även Harry Kane kommer med lite småskavanker.
Tillbaka i truppen är dock Jude Bellingham, Kyle Walker, Phil Foden och Cole Palmer som samtliga missade förra samlingen av olika anledningar, så frågan är om inte truppen bara är starkare än föregående samling.

Lee Carsley leder fortsatt de tre lejonen, som fick en fin start på sitt uppdrag som interim-tränare efter två raka 2-0 segrar under förra samlingen mot Irland och Finland. Känslan under förra samlingen var att England spelade något mer fritt än man gjort tidigare under Southgate, något som även nämnts av spelarna.

Likt England kommer Grekland från två raka segrar i öppningen av detta Nations League-gruppspel. 3-0 mot Finland och 2-0 mot Irland var resultaten, vilket visar att det är ett fullgott motstånd som England ställs emot.
Greklands Ioannidis har redan stått för tre stutar i Nations League, men väntas dock missa detta möte med England vilket är ett stort avbräck för Greklands offensiv.

Ett offensivt viktat England

Tappet av Ioannidis tror jag som sagt kommer bli kännbart för Grekland, speciellt när motståndet blir betydligt mycket tuffare jämfört med vad man ställts mot tidigare. Pavlidis och Tzolis är absolut två spelare med fullgod kvalité offensiv, men det är samtidigt spelare som England ska kunna neutralisera hemma på Wembley.

Jag tror faktiskt att Lee Carsley är betydligt mycket bättre för detta England än vad Southgate var under slutet av sin era. Friare tyglar, mer fantasi men fortsatt ett kompakt och solitt försvarsspel.
Känslan är även att man kommer till den här samlingen med en hel del spelare i fin form. Saka, Palmer, Trent och Watkins, som kan få chansen från start här med tanke på Kanes skadeproblem, har öppnat Premier League väldigt starkt och lär vilja förlja upp den fina formen här.

Defensivt tycker jag att det finns svagheter, speciellt om Rico Lewis startar som vänsterback i den här landskampen vilket mycket pekar på. På mittbackssidan är det också något skralt, och med Trent Alexander-Arnold till höger, som jag tror går före Kyle Walker, är det en backlinje med styrkor i offensiven snarare än defensiven.

Jag har en fin känsla runt England i den här landskampen, men defensivt tycker jag det ser lite svagare ut än vanligt och då kan absolut ett Grekland med självförtroende sticka upp och hota.
Jag tror vi kan få se en rätt målrik match, som England dock vinner, och väljer därför att spela England seger & över 2,5 mål i matchen till 2.00 hos bet365 !

This is the stats tab
This is the post tip