Empoli:

Undkom nedflyttning med minsta möjliga marginal i våras, med en poäng till godo ner till Frosinone. Den här säsongen har börjat bättre för Empoli som återfinns på en trygg mittenposition som tia i Serie A med resultatraden 2-4-1 så här långt. Enda förlusten hittills kom precis före landslagsuppehållet när man föll mot Lazio, 1-2. Bland resultaten som sticker ut finner vi en 0-0-match mot Juventus och en bortaseger mot Roma.

Roberto D’Aversa får klara sig utan långtidsskadade Sazonov och har en hel drös spelare stämplade som ”da valutare”, osäkra, i form av Ebuehi, Maleh, Belardinelli, Zurkovski och Perisan. Viti är dock tillbaka och tampas med De Sciglio om startplatsen.

Napoli:

Efter en lite trög inledning har Napoli verkligen kommit rätt och fått upp ångan under Antonio Conte, som lite oväntat valt att formera sitt lag med en fyrbackslinje som bas. Napoli toppar Serie A, två poäng före Inter, och har vunnit fyra av de fem senaste matcherna, varav en 2-0-seger mot Monza och en 3-1-vinst mot Como föranledde landslagsuppehållet.

Napoli trivs förstås som allra bäst hemma i Kampanien, men har den här säsongen nått skapliga resultat på bortaplan – chockförlusten i premiären mot Hellas Verona som undantag – där man kryssat mot Juventus, 0-0, och bortabesegrat Cagliari med hela 4-0. Conte har inte särskilt många problem i truppen. Alex Meret saknas seden tidigare och Stanislav Lobotka blir borta ytterligare ett tag, vilket kan öppna upp för både Billy Gilmour och Scott McTominay i Partenopeis startelva.

Håller Napoli ångan uppe?

Napoli har börjat finna fotfästet under Contes ledning och har gjort det bra på sistone. McTominay har redan blivit en fanfavorit och offensivt finns slagkraft i Kvicha Kvaratskhelia, Matteo Politano och Romelu Lukaku. Empoli har gjort det skapligt i säsongsinledningen, men står inför en tuff utmaning här. Raka tvåan finns till 1,68 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip