Speltips: Elfsborg asian +0,5 till 2,05 hos Unibet .

Elfsborg får finbesök på Borås Arena under torsdagen när italienska Roma kommer på besök!

I premiären av Europa League åkte Elfsborg på en hedersam förlust mot AZ Alkmaar på bortaplan. 3-2 slutade matchen tillslut och jag trodde faktiskt inte att Elfsborg skulle stå upp så pass bra som man gjorde. En imponerande förlust.
Hemma i Allsvenskan kommer man senast från en 3-1 seger borta mot Kalmar. Starkt på bortaplan mot ett Kalmar som kämpar för sin överlevnad.

Jag har under ett par matcher tyckt att man börjar se Elfsborg lida lite av det tuffa matchandet på slutet, men man förlorar fortfarande fotbollsmatcher väldigt sällan och gör fortsatt en hel del mål.

Italienska Roma kommer från en väldigt stökig inledning på säsongen. Daniele De Rossi har hunnit sparkats, supportrarna gått i uppror och personer i ledningen har avgått.
Man inledde Serie A-säsongen utan seger de första fyra omgångarna, men har nu två raka segrar hemma i ligan mot Udinese respektive Venezia.

Premiären i Europa League slutade oavgjort, 1-1, hemma mot Athletic Bilbao. En match som inte var speciellt rolig att titta på och där krysset var fullt rättvist. En seger här mot Elfsborg hade nog känns rätt skönt för att komma igång ordentligt poängmässigt även i Europa League.

Har Elfsborg chansen?

Roma vill som sagt plocka sin första trepoängare i detta Europa League-gruppspel, men jag är tämligen övertygad om att man även kommer att rotera en hel del i detta möte mot Elfsborg. Man behöver fortsätta ta segrar hemma i Serie A för att säsongen ska få fart ordenligt.

Att komma till Borås Arenas konstgräs och vinna är även lättare sagt än gjort. Elfsborg lär kliva in i den här matchen med bästa möjliga elva och jag tror faktiskt att har möjligheten att störa Roma hemma på platsgräset.

Detta kanske är lite övertro på våra svenskar, men jag underskattning har vi sett förut och plastgräs är inget Roma är vana vid. Elfsborgs vägran att under Hiljemark har varit otrolig än så länge!

I kombination med att Roma har haft en stökig säsong hittills tror jag det kan vara upplagt för ett litet snedsteg för italienarna.
Elfsborg asian +0,5 ges ett försök till 2.05 hos Unibet !

This is the stats tab
This is the post tip