IFK Norrköping gästar Elfsborg på torsdagen.
Mitt speltips: Under 3,5 mål i matchen.

Tycker det här är en hög mållina som känns bra att syna. För att spelet ska förlora krävs fyra mål i matchen. Bara åtta av 22 Elfsborgsmatcher har innehållit 4+ mål den här säsongen. För Norrköping har sju av 22 innehållit 4+.

Sen har visserligen Elfsborgs matcher med Hiljemark sett lite annorlunda ut - det har östs in mål åt aalla håll. Men lite annorlunda läge här. För det är tätt mellan given då det var gräsmatch mot HBK i söndags och hemmamatch mot Hammarby redan kommande söndag. Tre matcher på en vecka följt av AZ borta kommande vecka. Svårt att se att det ligger en maxprestation offensivt i korten här. Kanske roteras det på en del positioner inför det som komma skall.

Nyman?

Norrköping tog en stark poäng i Stockholm i måndags. 1-1 mot Bajen var välförtjänt dessutom. Bra prestation. Frågan är hur status är med Totte Nyman i den här matchen. Såg inte helt kry ut mot Bajen och byttes ut tidigt. Ett tecken på att han inte var hundra procent, för nog hade han spelat hela matchen när Norrköping jagade en kvittering? DMK inte någon 90-minutersspelare heller ännu vad det verkar. 

Uppdatering på onsdagen, dvs efter att texten skrevs: Bekräftat att Christoffer Nyman saknas mot Elfsborg. Men även nyckelspelare som Tim Prica och Arnór Traustason är otillgängliga. Med andra ord är det en kraftigt försvagad offensiv som kommer till spel här, precis som jag spekulerade om. 

Positivt för Pekings del är att Watson är tillgänglig efter att ha varit avstängd mot Hammarby. Överlag tycker jag Norrköpings defensiv sett bättre ut från augusti och framåt efter att ha varit ett skämt före EM-uppehållet. Framåt tycker jag Norrköping fortsatt är väldigt beroende av Nyman och där är det frågetecken som sagt. Ligger i botten vad gäller xg över hela säsongen och har inte öst in mål direkt.

Tätt mellan matcherna, hög lina och ett defensivt förbättrat Peking. Eventuellt begränsade Nyman-minuter. Jag tycker underspelet är klart bra att börja med här.

Speltips: Under 3,5 mål i matchen.





This is the stats tab
This is the post tip