Speltips: Över 2.5 mål till 1.71 hos Quick Betting


Extra speltips: Jalal Abdullai målskytt till 3.75. Efter att ha börjat på bänken senast lär detta återigen bli hans match - en otroligt giftig spelare som man måste hålla ett extra öga på. Kommer förhoppningsvis att starta och ha lite mer energi och självförtroende än övriga spelare med tanke på formen. 
____________


Fantastisk match att se fram emot under söndagen då två otroligt formstarka lag drabbar samman. Visserligen deltar både Djurgården och Elfsborg i Europa men första rundan ser ut att sluta mer än väl godkänt efter starka segrar. Sedan är det här med svårigheterna att kombinera Europaspelet med en eventuell toppstrid i Allsvenskan, det kommer bli svårare för varje vecka men det verkar som att lagen har rustat upp med en bredare trupp och är redo för att ge sig an två utmaningar parallellt. 


Elfsborg
Senaste match AS: Elfsborg - Mjällby 3 - 1
xG: 2.28 - 0.6
Skott/skott på mål: 17/7 - 11/1
Possession(%): 35 - 65
Hörnor: 4 - 5
En match som så många gånger förr på senare tid där Elfsborg låter Mjällby föra spelet men vinner mycket boll och är sylvassa i sina omställningar. Visserligen har Hiljemark sagt att de vill ha mer boll och ha ett lite annorlunda spel men än så länge ser det likadant ut men med ett väldigt hungrigt lag som gör allt rätt i offensiven. Mjällby blev ingen svår nöt att knäcka på konstgräset och Abdullai hade lite lekstuga.


Djurgården
Senaste match AS: Kalmar - Djurgården 2 - 1
xG: 1.26 - 1.48
Skott/skott på mål: 9/3 - 14/6
Possession(%): 49 - 51
Hörnor: 6 - 11
Lika enkelt skulle det bli för Djurgården som kontrollerar matchen mot Kalmar och dominerar av det man ser. Sedan tog matchen en liten scenförändring i andra halvlek och Djurgården tappar lite av det initiativet man hade i första halvlek. Att det sedan skulle sluta med en förlust hade nog inte många räknat med. Ett riktigt bakslag men där man ändå visar hur starkt man är när man går ut och kör över i Europa.


Läget i Elfsborg?

Skadefri trupp i stort sett. Radar upp vinster - fokus bara att bibehålla truppen. 

Startelvan mot Sheriff:
Pettersson
Holmen - Henriksson - Yegbe
Hedlund - B.Zeneli - Ouma - Hult
Jebara - Baidoo - A.Zeneli


För Elfsborgs del var det en tuffare match borta mot Sheriff (vinst 1-0) och där fick spelare som Frick, Kaib, Baldursson, Abdullai och Gudmundsson fick inhopp och möjligen lär vissa av dem få starta här.

____

Läget i Djurgården?

- Jacob Une Larsson hjärnskakning. Ska vara tillbaka i träning.
- Tocmac Nguen utgick skadad mot Kalmar FF.
- Signerat Adam Ståhl från Mjällby och Victor Bergh från Värnamo. Rasmus Schuller tillbaka. Samuel Dahl klar för Roma.


Startelvan mot Niedercorn:
Widell Zetterström
Therkildsen - Tenho - Danielson - Dahl
Leach - Sabovic
Fallenius - Gulliksen - Wikheim
Hummet


Kan vi vänta oss ett par rotationer här? Möjligen när spelare som Ståhl, Bergh, Åslund, Ekdal var på bänken och det känns som det är dags för ny hungrig, energi i en tuff bortamatch. Djurgården gör mycket bra just nu och värvar spelare som kommer att prestera direkt och inte behöver någon startsträcka, visserligen kostar det mer pengar men det har man gått om just nu. 


Två lag som gör nästan allt rätt just nu - offensiv spets ser till att det blir målrikt?


Man brukar säga att man behöver två vilodagar för att senare kunna prestera max . Självklart kan resor och annat påverka men jag tror ändå att vi får se ett rätt högt tempo här när Elfsborg har hemmaplan. Med tanke på att Elfsborg nu har häng på toppen och möter ett annat topplag medan Djurgården förlorade sist så är det nu viktiga poäng på spel. Som vi sett under Hiljemark har Elfsborg spelat otroligt underhållande som öser in mål men också släpper till mycket chanser vilket hör till. Det finns god offensiv kvalité hos båda lagen och här väntar jag mig mycket energi trots europaspel, över 2,5 mål gillar jag här med dessa två skickliga lag i offensiven. 


Speltips: Över 2.5 mål till 1.71 hos Quick Betting

Extra speltips: Jalal Abdullai målskytt till 3.75. Efter att ha börjat på bänken senast lär detta återigen bli hans match - en otroligt giftig spelare som man måste hålla ett extra öga på. Kommer förhoppningsvis att starta och ha lite mer energi och självförtroende än övriga spelare med tanke på formen.

This is the stats tab
This is the post tip