Speltips: Dusseldorf dnb @ 1,65 - Bethard -

Andra matchen mellan Dusseldorf och Bochum om en plats i nästa säsongen Bundesliga.

Dusseldorf chockade i första mötet och vann med hela 3-0 och det var inte orättvist på något sätt. Hade 2,25 i xG och åtta skott på mål. Kom in i kvalet med god form. 14 raka ligamatcher utan förlust. Slutade trea i Zweite Bundesliga bakom St Pauli och Kiel men före storheter som Hamburg och Karlsruhe. På hemmaplan 10-3-4 och vunnit de sex senaste på mäktiga Merkur Spiel-Arena.

Har en bra trupp där många är egna produkter eller spelat länge i klubben så man känner varandra väl och spelar som ett sammansvetsat lag. Sedan har man kryddat med två målfarliga anfallare i Vincent Vermeij och Norwich-lånet Christos Tzolis som tillsammans pangat in 34 mål under säsongen.

Bara Jamil Siebert och Sima Suso skadade och duon har missat de fyra senaste matcherna så det innebär att tränare Daniel Thioune kan köra vidare på samma elva som i bortamötet med Bochum.

Dusseldorf med ena foten i Bundesliga

När Bochum vann borta mot Union Berlin 5/5 med 4-3 så fanns det goda förutsättningar att hänga kvar i Bundesliga (utan kval). Avslutade dock säsongen på sämsta tänkbara sätt när man föll mot Leverkusen med 0-5 och Werder Bremen med 1-4. Dom nio insläppta målen gjorde att Union Berlin tog sig förbi upp till säker mark på målskillnad och peta ned Bochum till kvalplatsen.

Efter 0-3 hemma är det få som tror laget ska vända på bortaplan. Var nämligen sämst av alla lag i Tysklands högsta serien gällande spel utanför egna borgen. 2-4-11 och 16-45 är inget som motståndarna darrar av skräck inför. Tog totalt 8 av 36 möjliga poäng under de tolv avslutande omgångarna. Så någon vidare form kom man inte in i kvalet med.

Ordinarie målvakten Manuel Riemann som vaktade målet i alla matcher utom en i grundserien fanns inte med i truppen senast pga "oförenliga meningsskiljaktigheter i teamrelaterade frågor" som det så fint hette i ett uttalande från klubben. Så då precis som nu så blir det Andreas Luthe som bär handskarna. Luthe såg minst sagt ringrostig ut senaste och lär få det svettigt även här. Michael Esser hade varit ett alternativ mellan stolparna men han är skadad. Danilo Soares, Moritz-Broni Kwarteng, Philipp Förster och Mohammed Tolba kan inte heller medverka pga skador.

Tror inte heller att Bochum kommer ändra mycket i elvan men då man behöver göra mål så finns Moritz Broschinski, Goncalo Paciencia och Christopher Antwi-Adjei som alternativ. Kapten Anthony Losilla bör också komma in på mittfältet, efter ha varit bänkad senast.

Svårt att se Dusseldorf bara gå ut och försöka försvara resultatet från första matchen. Bör spela på samma sätt som i första matchen och gå för seger. Spelet vi testar är Dusseldorf vinst med insatsen tillbaka vid oavgjort.

Spelet sitter om Dusseldorf vinner matchen. Blir det oavgjort är det slantarna tillbaka och om Bochum vinner så förloras insatsen.
This is the stats tab
This is the post tip