Speltips: Dudelange asian +1,5 till 1.68 hos ComeOn .

Likt Malmö och Djurgården har det blivit dags för Häcken att inleda sitt Europa-äventyr när man ställs mot Dudelange från Luxemburg, där man inleder på bortaplan.

Dudelange slutade 3:a förra året i den inhemska ligan. Man har dominerat den inhemska fotbollen i Luxemburg de senaste 10 åren och är rätt vana med att kvala ut till Europa, trots att det sällan går superbra.
Man har dock redan klarat en runda av detta kval när man slog Atletic Escaldes från Andorra med 3-0 totalt. Man är dock ännu inte i säsong vilket ger Häcken en rätt stor fördel inför det här dubbelmötet.

BK Häcken är väldigt svåra att få grepp om för tillfället. Man sprutar in mål offensivt men har även rätt stora problem defensivt. Man kommer med ett kryss senast i Allsvenskan mot Värnamo i ryggen, och dessförinnan en galen match mot Elfsborg som man på något sätt tillslut förlorade med 5-3, trots att man ledde med 3-2 med ett par minuter kvar av ordinarie tid.

Häcken blandar och ger

En fördel för Dudelange i detta dubbelmöte är att man får chansen att starta på hemmaplan och ge sig själva en möjlighet till det andra mötet. Oddssättarna håller Häcken som väldigt stora favoriter, och det är nog rimligt.
Inte för att sätta den svenska fotbollen på någon piedestal, men fotbollen i Luxemburg är vad den är.

Kan Häcken få ordning på sin defensiv ska man inte ha några problem att avfärda Dudelange över två möten, och kommer man upp i nivå bör man kunna stänga detta dubbelmöte redan på bortaplan.

Jag har dock lite svårt att lita på Häcken just nu. Man har haft väldigt svårt att stänga matcher den senaste tiden och om man tror att man kan åka till Luxemburg och ställa ut skorna kommer man få det tufft.

Dudelange lyckades hålla nollan i båda mötena under förra rundan av detta kvalet, och på hemmaplan kommer man göra allt för att ge sig själva chansen i det andra mötet. På hemmaplan ska Häcken givetvis lösa detta, men jag tror inte det är omöjligt att Dudelange kan stå upp hyfsat hemma i Luxemburg.

Häcken kan självklart vinna den här matchen, men jag får känslan av att man gör det med max 1 mål, och jag spelar därför Dudelange asian +1,5 till 1.68 hos ComeOn !

This is the stats tab
This is the post tip