Borussia Dortmund:

Åkte på första riktiga motgången sedan Nuri Sahin ersatte Edin Terzic på tränarbänken när man fick ett rejält bryskt uppvaknande borta mot Stuttgart senast. Dortmund föll med hela 5-1 och står nu på 2-1-1 efter fyra omgångar. Andra poängtappet kom också på bortaplan, 0-0 mot Werder Bremen, så hemma på Westfalenstadion har Dortmund hittills vunnit alla ligamatcher.

Dortmund vann förra mötet hemma mot Bochum med 3-1 i början på januari. Sahin vill förstås studsa tillbaka illa kvickt från besvikelsen senast, men den forne mittfältseleganten har redan på tisdag en Champions League-batalj mot Celtic som måhända kan stjäla lite fokus. Skademässigt ser det bra ut. Endast Felix Nmecha och Giovani Reyna saknas.

Bochum:

Klarade sig kvar i Bundesliga med blotta förskräckelsen i våras efter en riktig rysare i playoff. Efter att ha slutat på negativ kvalplats hamnade Bochum i ett mardrömsläge efter att ha förlorat första kvalmötet hemma mot Fortuna Düsseldorf med 0-3. Bochum stod dock för en ”omöjlig” comeback när man vann med 3-0 i returen på bortaplan och kunde därefter säkra fortsatt Bundesligaspel efter en rysare till straffläggning.

Årets säsong har dock inte börjat mycket bättre och efter fyra omgångar parkerar Bochum återigen på negativ kvalplats med blott en inspelad poäng och 3-7 i målskillnad. Senast blev det kryss, 2-2, hemma mot nykomlingen Holstein Kiel. Tränare Peter Zeidler saknar Bernardo och Miyoshi på Westfalenstadion och Ordets är stämplad som osäker.

Frågetecken för Dortmund – ska ändå räcka mot Bochum

Jag är inte övertygad om att Dortmund lämnat fjolårets problem bakom sig. Att det finns frågetecken synliggjorde Stuttgart med all önskvärd tydlighet i 5-1-segern senast när Dortmunds defensiv såg lika porös ut som under stora stunder under fjolårssäsongen. Jag tror inte Dortmund kommer kunna blanda sig i någon titelstrid och är inte alls säker på hur starka Die Schwarzgelben egentligen är. Mål finns dock i laget – i båda riktningar – och hemma, där man är starka, mot ett svagt och blekt Bochum ska det ändå räcka till. Dortmund -1.5 finns till 1,68 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip