Speltips: Dortmund över 5,5 hörnor @ 1,75 - Quick Betting Casino -

Returmöte i Champions League mellan tyska Borussia Dortmund och spanska Atletico Madrid. Första mötet på Metropolitano Stadium i Madrid slutade 2-1 till Atletico. Kanske inte helt oväntat då Atletico är urstarka på hemmaplan men på resande fot betydligt mer beskedliga. Dortmund är bra hemma, men inte lika strålande som dagens motståndare. Tyskarna har förlorat två av de tre senaste på Signal Iduna Park. Torsken mot tabelltrean Stuttgart är väl något fansen kan acceptera men serienian Hoffenheim i usel form ska man inte gå poänglösa mot. Nu spelades matchen mot Hoffenheim så långt tillbaka som i Februari månad så inget att lägga jättemycket vikt vid nu.

Båda lagen går en hård kamp i sina respektive ligor om att nå Champions League plats nästa säsong.

Dortmund på samma poäng som tabellfyran Leipzig men med sämre målskillnad. Har tuffa matcher som väntar med Leverkusen (1), Leipzig (4) och Augsburg (7) som närmaste mostståndare. Hoppas här ha Manchester United-lånet Jadon Sancho åter efter sjukdom men Sebastien Haller (som satte reduceringen i första mötet) utgick skadad redan efter tio minuter i senaste ligamötet mot Borussia Mönchengladbach och kommer saknas här. Ramy Bensebaini och Samuel Bamba står också över pga skador, men ytteranfallaren Donyell Malen är redo att starta efter skadefrånvaro på tre matcher.

30+arna Mats Hummels, Emre Can och Niclas Fullkrug fick vila mot Mönchengladbach men förväntas bilda centrallinjen för tränare Edin Terzic här.

Dortmund behöver gå framåt, bäddar för hörnor.

Atletico Madrid har fullt upp med att hålla Athletic Bilbao bakom sig i La Liga. Fyra poäng till godo på tabellfemman från Baskien i skrivande stund. Om huvudstadsgänget blickar uppåt så är det samma antal poäng som skiljer till serietrean Girona och det känns inte som någon omöjlig uppgift med sju matcher kvar. Nyckelfighten blir 27/4 då man gästas av Bilbao hemma på Metropolitano. Vinst där och det ska mycket till om det inte blir spel i Europas finrum kommande säsong.

Även Atletico vilade spelare i senaste seriematchen (3-1 Girona). Jose Gimenez behövde inte byta om medan Cesar Azpilicueta och Marcos Llorente stod för korta inhopp. Trion förväntas här ta plats från start i de defensiva leden.

Tung avstängning på speedige yttern Samuel Lino som brukar servera fina inlägg från sin kant och satte en boll i nät i första matchen. Skadade duon Thomas Lemar och Memphis Depay förväntas också missa tysklandsresan. Sena tester på Mario Hermoso (som var åter mot Girona) och Saul Niguez som klev av efter 40 minuter med känning.

Då Dortmund startar matchen i underläge så behöver tyskarna gå framåt och det bör bädda för många hörnor. Är normalt ett starkt hörnlag, speciellt på hemmagräs. I första matchen blev det 8-8 i "hörnmatchen", så öven borta kan man producera. Senaste hemmamatcherna i inhemska ligan åtta mot Stuttgart, åtta mot Frankfurt och tio mot Hoffenheim. När det gäller Atletico så släpper de till rätt få hörnor i La Liga men i Champions League gruppspel så blev det elva hörnor att försvara mot Lazio, fyra mot Celtic och tio mot Feyenoord. Bara tre i åttondelen mot Inter men här tror vi att det blir minst sex hörnor att försöka mota bort från straffområdet.

Malen alltid ett hot mot madrassmakarna och det bäddar för många hörnor!

Spelet sitter om Dortmund får sex eller fler hörnor i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip