Djurgården:

Det har varit en minst sagt turbulent vecka för Djurgården med det uppskjutna derbyt, som till slut slutade 2-0 till Hammarby. Kort därpå kom nyheten att tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf får sparken. Roberth Björknesjö har utsetts till tillfällig tränare under återstoden av säsongen. Minst sagt lurigt läge att byta tränare med tre ligamatcher kvar av säsongen + Europaspel. Oerhört svår uppgift för Björknesjö att få till någon som helst effekt och forma laget i sin avbild på så kort tid och med sådan ovisshet för vad som händer inför nästkommande säsong.

Även om Kim och Tolle gjort stora ting i Djurgården, inte minst med guldet, men hösten har förstås inte varit bra och derbyresultaten rentav bedrövliga, samtidigt som rapporterna om kritik mot ledarskapet funnits där länge. Björnkesjö kommer från Division 3-klubben Viggbyholm. Han har tidigare framför allt varit i Brommapojkarna i två sejourer.

– Jag gillar energifylld fotboll och har ju tränat Brommapojkarna under många år där vi haft en possession-inriktad fotboll. Så tanken är att vi ska driva matcherna med Djurgården. Alla matcher lever sitt eget liv, men generellt vill jag ha ett stort bollinnehav, mycket energi och mycket löp in i motståndarnas straffområde, har Roberth Björknesjö beskrivit hur han ser på uppdraget.

Jacob Rinne var tillbaka mellan stolparna senast, Albin Ekdal hoppade in och Patric Åslund satt på bänken, så skademässigt saknas Malkolm Nilsson Säfqvist och Piotr Johansson. Djurgården inledde Conference League med att spela 2-2 borta mot LASK Linz.

Vitória Guimaraes:

Tog sig till Conference League genom en femteplats efter bjässarna Sporting, Benfica, Porto, samt tydliga fjärdebästa laget Braga. Åtta omgångar in parkerar Vitoria SC, som tränas av en av Portugals mest spännande tränare i Rui Borges som tidigare gjort det bra i Moreirense, även denna säsong på femteplatsen med 14 inspelade poäng. Vitoria reser till Stockholm med två raka kryss i ryggen i ligan, så portugiserna lär vara sugna på att studsa tillbaka till segerspåret, även om man tog en cupseger i form av 3-1 mot andradivisionslaget Pacos de Ferreira.

Vitória inledde även Conference League-spelet med en 3-1-seger hemma mot slovenska NK Celje, där portugiserna var det klart bättre laget. Vitória får klara sig utan brasilianske forwarden Gustavo Silva, som är ljumskskadad.

Kaos i Djurgården inför match mot tufft motstånd

Hur ska Djurgården kunna fokusera om efter den här veckan man haft? Det känns som ett omöjligt uppdrag för Björknesjö med så oerhört knapp tid efter derbyt, sparkningen av tränarduon och med blott några få träningspass på sig att genomföra eventuella förändringar. Jag håller mig solklart borta från hemmalaget här. Vitória är ett bra lag och har länge gjort det fint i portugisiska högstadivisionen och känns rent objektivt som det betydligt starkare laget på förhand. Raka tvåan finns till 2,22 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip